x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Aurolacii, tanti Aglae si Internetul

Aurolacii, tanti Aglae si Internetul

10 Mar 2004   •   00:00

Nu mai tin minte pe cati i-am auzit spunand: "Domnule, virusii astia sunt facuti de aia care fac si antivirusii, iti zic eu".

Cum poti sa argumentezi logic ceva impotriva unei asemenea idei? La o adica, facutul de antivirusi a devenit una dintre cele mai profitabile afaceri in zilele noastre. Atat de profitabila incat pana si Microsoft si-a rupt de la gura 10 milioane de dolari si a cumparat RAV-ul autohton. Si orice am putea spune despre oamenii lui Gates, numai ca nu au mirosul dezvoltat cand e vorba de profit.

Prin urmare, cine face, domnule, virusii? Pai sa incepem cu Fanel, puberul nepot al lui tanti Aglae. Fanel, care s-a legat in reteaua de cartier si tocmai si-a incasat o mama de bataie de la Georgel de la patru. Ce o sa faca inocentul nepotel cand o sa deschida calculatorul, imediat dupa ce ii trece vanataia? O sa dea drumul la Kazaa sau la DC++ si o sa caute un generator de virusi. Sau un mail-bomber. Si o sa-l pocneasca pe Georgel cu virusi de o sa-i crape Windows-ul lui de magar prost crescut.

In timpul asta, tanti Aglae o sa-i aduca dulceata si o sa-l mangaie pe crestet pe nepotel, manca-l-ar matusica de copil studios. Nu conteaza ca Fanel tocmai infecteaza o retea intreaga si, probabil, cand virusul se va propaga in lant, alte cateva mii de sisteme. Tanti Aglae il iubeste si nici un raid al FBI nu ar convinge-o ca nepotul ei e un infractor juvenil.

Pe Fanel al nostru il poate chema Bill, Zhiu-Hau-Bau sau Ali, dar cantitatea de creier necopt si iresponsabilitate e constanta si nu tine cont de granite. Daca Fanel are si vreo 15-16 ani, atunci nu va mirati daca este unul dintre membrii de temut ai nu stiu carui grup de "haxxori", unde si-a facut ucenicia generand coduri de Visa si Mastercard, iar acum este respectat, fiindca a pus jos serverul de Counter-Strike de la Cafe-ul din colt.

E atat de comod sa cautam o conspiratie universala a capitalistilor verosi. Adevarul e insa mult mai banal. Internetul, mai ales prin partile sale mai urate, este plin de pusti prea devreme intrati in pubertate. Varsta lor variaza intre 9 si 16 ani. Ascunsi sub masca unui nickname "kewl" ales de pe IRC, dar tradati de lipsa de logica din orice fac, toata gasca asta de kinderi nu are nevoie, in fapt, decat de o familie.

Parintii lor sunt insa ori prea ocupati, ori, vezi tanti Aglae, habar nu au ce le plesneste prin cap odraslelor. Sunt aurolaci ai Internetului. Aurolaci spalatei, moderni si tehnologizati, care nu polueaza vizual ca aceia de la Gara de Nord. Dar la fel de dezradacinati.

Cine da drumul virusilor pe Internet? Inainte de a acuza fabrica de vopsele ca face aurolac si firma de antivirusi ca produce "viermi" de e-mail, mai uitati-va o data ce face puberul familiei pe web. S-ar putea sa va cheme tanti Aglae si nici sa nu stiti.. CIPRIAN DUDAU - Procesorul de serviciu

×
Subiecte în articol: tanti aglae