x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Ceasul bunicului, Andreescu, dar si unelte din epoca de piatra se gasesc pe Inte

Ceasul bunicului, Andreescu, dar si unelte din epoca de piatra se gasesc pe Inte

05 Mar 2004   •   00:00

"Vand ceas de mana din aur cu email si trei capace, mecanism zilinder, impecabil, piesa de colectie."

Astfel de anunturi te intampina pe site-urile romanesti de profil. Neincrezatori in casele de amanet sau de licitatii, dar si in negustorii de "nimicuri de pe vremea bunicilor", tot mai multi romani prefera sa-si vanda comorile prin intermediul Net-ului.

Vechiul postat pe nou

"Este un mijloc modern de comunicare si nu ma costa nimic sa apelez la el. Plus de asta, imi vand singur marfa si pot sa ma targuiesc", a declarat Liviu Enache, un colectionar de ceasuri. Problemele financiare l-au impins sa renunte la doua piese de valoare din "averea" sa. Astfel ca atat un ceas de aur, mostenit acum multi ani de la un unchi din Germania, cat si un cronograf de mana de pe la 1900 au ajuns pe Internet. Pretul solicitat pentru fiecare dintre obiecte este de 1.000 de euro.

Ce se vinde

Dar nu numai ceasuri de colectie poti cumpara de pe Net. Monede din 1882, decoratii, baionete din al doilea razboi mondial, masini de cusut de la 1900, dar si piese de mobilier, lazi de zestre, pictura romaneasca isi cauta noi proprietari, in schimbul unor "preturi negociabile". "Anuntul meu este adresat cunoscatorilor. Un colectionar adevarat stie sa recunoasca o piesa de valoare, originala", sustine o doamna care vindea un tablou de Andreescu. Totusi poti sa dai si peste "glumeti" care incearca sa-i ademeneasca pe neinitiati cu "un topor, o dalta si un cutit din epoca pietrei". (Florina Zainescu)

×