x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Cine stie multe cunoaste repede

Cine stie multe cunoaste repede

31 Mar 2005   •   00:00

Domnilor, doamnelor, domnisoarelor, mai copii, bre, stimati membri ai... aaa... stimati membri, am o intrebare: pot sa vi-o pun? De ce sunteti, ma, rai cu Dan?

Ce, ma, n-aveti loc de el, ma? Baaa, deci fiti atenti, ca daca mai sunteti rai cu Dan, sunteti rai cu mine, si daca sunteti rai cu mine... sunteti rai cu mine si gata!

Stiti unde se vede profesionalismul adevaratului jurnalist? Stiti unde se vede atingerea aripii de geniu a adevaratului jurnalist? Unde pacla dezgustatoare si ridicola a amatorismului se da la o parte ca sa faca loc (stati asa, sa ma gandesc la o metafora mai de Doamne-ajuta) ca sa faca loc... personalitatii uriase a ziaristului intreg (unde ziarist si intreg se scriu cu initiale mari)? Stiti unde dispare stangacia si apare mana dreapta si viguroasa a profesionalismului?

Ati ghicit, desi pun pariu ca habar n-aveati: in situatiile de criza. Deci in situatiile de criza, da? Deci da? Deci da?

L-am vazut pe Dan dand palme morale, jap-jap, tuturor televiziunilor miercuri noaptea, atunci cand, cu o inspiratie greu imaginabila, Dan a preluat in direct prin satelit jurnalul televiziunii Al-Jazeera, in cadrul caruia a fost difuzata o caseta cu cei trei jurnalisti romani.

Multumesc, pe aceasta cale, OTV pentru promptitudinea cu care intra in direct pe Al-Jazeera la ora jurnalului. Multumesc, de asemenea, inventatorului transmisiunilor prin satelit c-a facut posibil imposibilul (apreciati, va rog, frumusetea acestei metafore), dar mai presus de orice, ii multumesc lui Dan pentru profesionalismul fara egal cu care a gasit de cuviinta sa ma puna la curent si sa-mi faca parul ca-n desenele animate.

Cred ca numai Dan putea sa observe ca scurta caseta care a fost facuta publica in cadrul jurnalului de la Al-Jazira a fost scurtata. Pentru ca numai Dan are ochi sa vada si urechi sa auda. Pentru ca numai Dan, cu experienta lui de-o viata de om, intelege intr-o clipita ceea ce altii n-ar intelege intr-o eternitate. Pentru ca numai Dan are cu ce, ma! Pentru ca numai el e adevaratul jurnalist si numai OTV e adevarata televiziune. Si pentru ca numai acolo dezvaluirile incendiare sunt adevaratele dezvaluiri incendiare. Pentru ca numai acolo tacerea e rupta si facuta mamaliga-n bucatele. Si, in general, Doamne iarta-ma, numai Dan ma inspira sa scriu toate prostiile-astea pe care le-am scris pan-acum. Asa ca, domnilor, domnisoarelor, doamnelor, mai animalelor, mai amatorilor, tineti aproape, pentru ca nici nu stiti ce pierdeti. Glumesc, desigur. Traiasca democratia!Hai Steaua! Hai Arsenal!
×