SCOALA
Elevii care si-au completat fisele de optiuni pentru a participa la repartizarea computerizata pot, pana la 3 iulie, sa verifice informatiile pe care le-au trecut pe foaie si cele listate de computer.
EUGENIA MIHALCEA
Pana la 3 iulie, elevii sunt chemati, impreuna cu parintii, la scoala pe care au absolvit-o, pentru a verifica corectitudinea datelor introduse in sistemul informatic care va realiza repartizarea computerizata - pe baza fiselor completate si depuse pana acum. De asemenea, in paralel, continua operatiunea de completare a fiselor.
Pentru a-i ajuta pe dirigintii, absolventii si parintii absolventilor claselor a VIII-a, Ministerul Educatiei da cateva sfaturi.
ORDINEA CONTEAZA. Completarea optiunilor pe fisa de admitere se face in ordinea preferintelor candidatilor, tinand insa cont de mediile de admitere din anii precedenti. Completarea unui numar prea mare de optiuni pe fisa de admitere nu poate dauna in nici un fel candidatului, chiar daca pe primele pozitii sunt plasate optiuni "optimiste", adica unde mediile de admitere din ultimii ani au fost constant mai mari sau egale cu media sa.
Citește pe Antena3.ro
DIFERENTE. Mediile de anul acesta sunt putin mai mari decat in anii precedenti, ceea ce reprezinta un motiv in plus pentru a completa cat mai multe optiuni pe fisa!
TIMP DE CORECTARE. Pentru a evita neplacerile cauzate de transcrierea gresita a datelor de pe fisa, sistemul este prevazut cu optiunea de tiparire a fiselor asa cum au fost introduse ele in baza de date. Fisa astfel tiparita, numita "fisa martor", se transmite la scoala de provenienta impreuna cu originalul. In cele cateva zile ramase intre introducerea fisei in computer si data-limita de 3 iulie, dirigintii sunt cei care convoaca la scoala toti elevii insotiti de parinti, care verifica optiune cu optiune corespondenta fisei de martor cu fisa originala, semnand pentru conformitate.
CENTRALIZAREA. Intre momentul validarii fisei si repartizarea computerizata, adica perioada 3-9 iulie, fisele sunt centralizate in bazele de date judetene si de aici in baza de date nationala de la Ministerul Educatiei si Cercetarii.
EXEMPLU
Pentru a intelege mai usor algoritmul pe care trebuie sa-l aiba in vedere cei care completeaza sau verifica listele de optiuni, puteti urmari exemplul de mai jos. Presupunand ca elevul A are media de admitere 8,93 si optiunea X pe locul 2 in fisa de optiuni, iar elevul B are media de admitere 8,91 si optiunea X pe locul 1 in fisa de optiuni, candidatul A are prioritate la repartizare pentru optiunea X, avand media mai mare decat B. Informatii complete despre examenul de admitere pot fi gasite vizitand paginile web: http://admitere.edu.ro si http://forum.edu.ro.