x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Coreeanul mic face masina mare

Coreeanul mic face masina mare

22 Iul 2004   •   00:00

AUTO

Noul Rexton de la Ssangyong, cu motor diesel de 2,7 litri, are un aspect mai agresiv si un comportament mult mai bun decat vechea versiune.
CATALIN FAINISI

Producatorul sud-coreean Ssangyong isi pune mari sperante in noua versiune a modelului Rexton, care a suferit in acest an mai multe modificari atat la nivelul aspectului, cat si din punctul de vedere al motorizarii. Astfel, motorului diesel de 2,9 litri si 120 de cai putere i s-a alaturat propulsorul de 2,7 litri, cu injectie directa de tip Common Rail, ce dezvolta 165 de cai si are un comportament superior. Noul "suflet" furnizat de Mercedes - Benz, cu care concernul asiatic este partener din 1991, are un comportament foarte bun atat pe sosea, cat si pe teren accidentat, unde suspensiile rigide cu brat elicoidal au efectul scontat pentru un "off-road".

CONFORT. Modificarile efectuate la nivelul grilei radiatorului, farurile posterioare noi, precum si geamurile de culoare inchisa ofera masinii un aspect mai agresiv. In plus, posibilitatea de a echipa Rextonul cu sisteme de control al stabilitatii (ESP) sau distributie electronica a fortei de franare (EBD) ii ofera tot-terenului coreean un bun raport calitate - pret (23.888 euro, fara taxe, pentru versiunea de baza). Asta, avand in vedere ca mai scumpele Toyota Land Cruiser sau Mercedes - Benz ML 270 beneficiaza de aceleasi sisteme.

DOTARI DE "BUSINESS CLASS"

Modelul testat de Jurnalul National este versiunea de top "Business", care costa 27.527 de euro, fara taxe. In dotarile acestuia sunt incluse oglinzile retrovizoare incalzite, actionate electric, geamurile electrice atermice cu sistem de dezaburire, scaune de piele, scaun pentru sofer si pasagerul din dreapta reglabile electric cu memorie si incalzite. De asemenea, sistemul de sonorizare performant cu CD si comenzi pe volan, precum si aerul conditionat automat sunt dotari ale acestui model, in timp ce siguranta este asigurata de airbagurile pentru sofer si pasager. Dezavantajul acestei masini ar putea fi acela ca este produsa in afara Uniunii Europene, iar taxele sunt destul de ridicate.

DATE TEHNICE

Ssangyong Rexton 270 XDI
  • Pret: 27.527 euro, fara taxe
  • Lungime: 4,72 metri
  • Latime: 1,87 metri
  • Inaltime: 1,76 metri
  • Cilindree: 2,7 litri, diesel
  • Putere: 156 CP
  • Viteza maxima: 177 km/h
  • Consum mediu: 8,9 litri/100 km
  • ×