x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Cu ce filmezi in vara aceasta

Cu ce filmezi in vara aceasta

06 Apr 2005   •   00:00



  • de CATALIN BUDESCU
  • SPECIAL
  • Aglomeratie la noutati pe piata camerelor video din Romania. Chiar daca noile produse sunt inca scumpe pentru buzunarele noastre, avem cel putin satisfactia ca le putem gasi si in magazinele din Romania.

    Astfel, noul model de camera video cu microdrive Everio (GZ MC500) (un fel de microhard disk) de la JVC este la ora actuala una dintre cele mai mici camere de filmat din lume.

    Compania JVC a fost de altfel prima care a produs o astfel de camera video, anul trecut, o data cu modelele GZ MC100 si GZ MC200. Noua camera digitala JVC Everio cu tehnologie 3CCD are o rezolutie de 5 megapixeli, iar dimensiunile reduse 74x56x94 mm fac ca aceasta camera video 3CCD sa fie una dintre cele mai mici existente la ora actuala pe piata.

    Hard disk-ul dispune de o memorie interna de 4GB si zoom optic 10x. Totodata incepand cu acest an pe piata vor fi disponibile si microdrive-urile de 6 si respectiv 8 GB. Camera video Everio GZ-MC500 se gaseste in Romania incepand din luna martie la un pret de circa 1.500 de euro. JVC a prezenta si lansat aceasta camera in cadrul evenimentului CeBit 2005.

    Germanos aduce Sony TRV285 Digital8



    Noutatea celor de la Germanos este camera video Sony TRV285 Digital8. Camera beneficiaza de un zoom optic de 20x/990x digital, filmare nocturna, lampa integrata si telecomanda. Camera video Sony TRV285 se gaseste la un pret de 21.589.000 ROL, cu TVA inclus, in magazinele Germanos din toata tara.

    Compania Sony a introdus in 1999 formatul revolutionar Digital8 identic la caracteristici de stocare digitale cu DV-ul, insa folosind ca suport banda de dimensiune Video8/Hi8. In acest fel da voie noilor camere sa redea casete de 8mm analogice sau sa inregistreze in digital pe banda lor, aparatele fiind dotate cu acelasi compartiment compatibil.

    LIBRARIILE CARTURESTI, LA IASI
    Prima Librarie Carturesti din tara urmeaza sa se deschida la Iasi la jumatatea acestei luni. Locatia aleasa va fi in incinta Iulius Mall Iasi, la parter.

    Ideea deschiderii unei librarii in Iasi a aparut in toamna anului trecut, iar structura va fi asemanatoare cu cea a librariilor Carturesti din Bucuresti. Oferta include majoritatea domeniilor de carte, muzica selecta, filme de arta si celebrul stand de ceaiuri si accesorii pentru servirea ceaiului.

    Un spatiu generos este alocat, de asemenea, albumelor de arta si arhitectura, oferta in acest domeniu fiind una dintre cele mai apreciate.

    INAUGURARE
    Tria Alfa Bijuterii, producator unic in Romania de bijuterii de fantezie, a inaugurat un nou magazin in Bucuresti, situat pe Str. Batistei - colt cu Bd. N. Balcescu (Metrou Piata Universitatii - Batistei). Doritorii vor putea gasi in aceasta locatie noua colectie de primavara-vara ce contine modele deosebite, lucrate manual din sticla de Murano, cristale Swarovski, pietre semipretioase si sidef. De asemenea, cu ocazia acestei noi lansari, cei care vor cumpara produse din acest magazin vor avea parte si de un cadou-surpriza. Tria Alfa Bijuterii mai detine inca doua magazine in Bucuresti si in raioane textile din hypermarket-urile Carrefour.

    NOUTATI
    CUPLU DE VIS. Infinite Colour Lipstick este un cuplu de vis. La unul dintre capetele etuiului transparent, elegant, poti vedea culoarea rujului lichid. Conceput cu tehnologia exclusiva ColourHold de la Rimmel, rujul se usuca in cateva secunde, devenind un strat moale, catifelat si confortabil, rezistent la transfer. Culoarea ramane pe buze pana la 10 ore. La capatul celalalt vei descoperi un gloss transparent, care amplifica si confera stralucire culorii de baza, creand un aspect umed, fara a fi lipicios. Pret recomandat: 265.000 ROL (26,50 RON).

    FOTO. Magazinele Altex si Media Galaxy vor pastra neschimbate preturile categoriilor de produse pentru care s-au marit accizele, pana la inlocuirea stocurilor existente. De exemplu, se vor putea achizitiona in continuare camera foto digitala Sanyo VPCS4, cu senzor 1/2.5-inch CCD, 4 Megapixeli, zoom optic de 2,8 X, greutatea de 140 de grame si functie videoclip: Quick Time Movie, la pretul de 6.999.000 ROL. De asemenea, camera foto digitala Sony DSCP73S cu rezolutia de 4.1 Megapixeli Super HAD CCD, zoom optic 3 X, functie MPEG Movie VX si Real Imaging Processor este disponibila la pretul de 9.499.000 ROL. La fel si aparatul foto digital Sanyo VPCJ4, cu rezolutia de 4 Megapixeli, functie videoclip cu sunet si carcasa de aluminiu, va avea in continuare pretul de 10.999.000 ROL.

    ×
    Subiecte în articol: cameră video