x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Cum a descoperit Nastase ouale lui Columb

Cum a descoperit Nastase ouale lui Columb

05 Mar 2004   •   00:00

Banii de cosnita ai unui om obisnuit erau gata-gata sa rapuna saptamana trecuta cativa politicieni care s-au jucat de-a saracia la indemnul Antenei 1, ca sa ajunga in final la concluzia lui tata-mare, ca tot mai bine-i sa fii sanatos si bogat decat bolnav si sarac.

Iti dadea, vorba aia, curu-n lacrimi de mila senatorilor nevoiti sa-si legumeasca parizerul si sa-si altoiasca supica din pachet cu apa chioara.
Unii au experimentat mersul pe jos ca mijloc de locomotie pana la Piata Matache Macelaru, cativa au indraznit chiar sa ia tramvaiul in coarne.

Noroc ca halucinanta aventura gastronomica n-a durat decat vreo zece zile, caci sucurile gastrice ale politicienilor romani au fost socate de schimbarea la fata a bolului alimentar mai ceva ca bietii cosmonauti care au plecat in vazduh pe vremea Uniunii Sovietice a lui Gorbaciov si s-au intors dupa saispe luni pe pamant, la maica Rusie capitalista a lui Boris Eltin.
Cobaii de lux ai Parlamentului au gustat totusi viata de sobolan rapciugos cu palarie, palton si punga de plastic in mana ca pe o chestie foarte sexy de vreme ce s-au lasat filmati ca la Big Brother, in momente intime, ba deasupra oului descapacit, ba deasupra popularei ciorbe.

Bine ar fi ca, dupa acest frumos joc de societate, sa urmeze altele si mai cu mot. De exemplu:

- cucoanele cu indemnizatie de parlamentar sa se joace de-a fetele de pe Centura macar cinci nopti, ca sa simta pe pielea dumnealor ce inseamna o coada de peste intre ochi, ocazie cu care sa negocieze in boscheti cu soferii turci inapoierea sabiei lui Stefan cel Mare;

- domnii senatori sa-si trimita nevestele la cules de capsuni in Spania, pe sase luni, intru experimentarea mandriei nationale, caci nicicand n-au stat atatea romancute in patru labe cate dau acum in branci prin peninsula Iberica;

- ai mai sanatosi deputati sa se joace de-a bolnavii, adica sa-si aduca aspirinele si paturile conjugale in spinare ca sa mobileze edificiile de sanatate ale Romaniei capitaliste, unde harmalaia Garii de Nord e la ea acasa, cu singura diferenta ca in loc de locomotive pufaie surorile prin salon.

Trebuie sa dam in final Cezarului ce-i al Cezarului, fiindca - de departe - cel mai fascinant joc din ultima vreme e cel initiat de Adrian Nastase, care, dupa ce-a pus la cale o vizita de lucru in stilul Marelui Carmaci, s-a metamorfozat brusc in Cristofor Columb, descoperind un continent de gunoaie la marginea Bucurestilor.

Aratandu-ne intr-o seara la televizor mizeriile pe care noi oricum le stiam din realitatea fiecarei zile, Nastase ne dovedeste ca, dupa propriile oua, e in stare sa le numere si pe-ale lui Columb.

×