x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Dinamo- Florea Dumitrache a fost inmormantat

Dinamo- Florea Dumitrache a fost inmormantat

de Ovidiu Ciutescu    |    28 Apr 2007   •   00:00
Dinamo- Florea Dumitrache a fost inmormantat

400 de persoane l-au condus pe Florea Dumitrache astazi, pe ultimul drum, la cimitirul Reinvierea. Fostul international a decedat joi dimineata, la 59 de ani, in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

La slujba tinuta in curtea biserici, dar si in drumul spre cimitir l-au condus, printre altii, presedintele FRF, Mircea Sandu, directorul Ionut Lupescu, presedintele Consiliului de Administratie al clubului Dinamo, Nicolae Badea, administratorul delegat Cornel Dinu, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, directorul executiv al gruparii steliste, Valeriu Argaseala, antrenorul cu portarii la FC Rapid, Marian Ionita, si fostii jucatori dinamovisti Ionel Augustin si Ion Marin. La inmormantare au asistat si componentii echipei a doua a clubului Dinamo, precum si actorul Nicu Constantin. Florea Dumitrache (59 de ani), care a incetat din viata joi dimineata, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde era internat de trei saptamani, in urma unui atac cerebral, a fost inmormantat cu onoruri militare, avand gradul de locotenent.

Moxul a jucat 31 de meciuri in echipa nationala a Romaniei si a inscris 15 goluri. A facut parte din lotul care a evoluat la turneul final al Cupei Mondiale din 1970 din Mexic, unde a marcat doua goluri. El a mai jucat la echipele Jiul Petrosani si Corvinul Hunedoara. In cele 357 de meciuri disputate in Divizia A a inscris 170 de goluri. Dumitrache a fost golgheterul primei ligi in anii 1969 si 1971. A mai jucat 20 de meciuri in cupele europene, inscriind opt goluri.

×