x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Doctorii "de pe sticla"

Doctorii "de pe sticla"

17 Mar 2004   •   00:00
Doctorii "de pe sticla"

Sunt putini medici in televiziuni, pentru ca meseria pentru care s-au pregatit in facultate presupune daruire totala.

Dar cand exista o astfel de pasiune care "macina", unii gasesc un panaceu care le inglobeaza pe-amandoua. Oana Cuzino prezinta la Pro TV emisiunea "Ce se intampla, doctore?" si spune ca e o norocoasa, pentru ca poate sa impace fericit cele doua pasiuni ale ei: medicina si televiziunea. O mare bucurie, pentru ca astfel poate prezenta ultimele inventii si descoperiri in domeniu. Informatia medicala exacta e esentiala pentru sanatatea unui popor, crede ea.

Simpaticul Nikos Koudounis a prezentat pana acum cateva zile matinalul de la Realitatea TV, alaturi de Mihai Cioceanu. Este, fara doar si poate, cel mai... medic dintre medicii din televiziuni, pentru ca are doua facultati de medicina absolvite: una in Grecia, alta in Romania. Spune ca aceste studii l-au ajutat enorm in munca de televiziune, pentru ca a invatat sa fie aproape de durerile oamenilor, oricare ar fi ele. "Fac televiziune nu numai pentru ca-mi place, ci pentru ca am ceva de spus si o voi face in continuare, la alt post tv."

Letitia Beraru Enache (foto) prezinta stirile sportive de pe Prima TV, la "Focus". Manechin profesionist, frumoasa Letitia spune ca modellingul si televiziunea sunt strans legate. Dar ce legatura ar avea si cu medicina? "Am facut gimnastica ritmica de performanta 13 ani. De la asta pana la fiziokinetoterapie, sectia din cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila", pe care am terminat-o, n-a fost decat un pas. N-as vrea sa abandonez nici una dintre cele trei pasiuni ale mele, dar sunt constienta ca trebuie sa-mi fixez niste prioritati. Deocamdata, imi place mult sa lucrez in redactia de stiri sportive. "

Alt prezentator sportiv: Cosmin Baleanu. Antena 1, "Observator ". Facultatea de Tehnica Dentara a Universitatii Hyperion. Colegii nu-i cer sfaturi de ingrijire a dintilor: Cosmin n-a profesat niciodata, pentru ca-n anul in care a terminat facultatea a venit provocarea numita televiziune. "Nu regret nimic: nici ca m-am apucat de televiziune, nici ca n-am cabinet particular. La televiziune n-as renunta, iar cabinet n-am cum sa-mi deschid, pentru ca e un domeniu in care tehnica evolueaza rapid si trebuie multi bani."

×