x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old ECONOMIC - Stirile zilei

ECONOMIC - Stirile zilei

31 Mar 2004   •   00:00
Privatizari fara concedieri

Privatizarile filialelor Electrica si ale societatilor Distrigaz nu vor conduce la concedieri, a anuntat ieri ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu (foto). "Au fost disponibilizati mii de oameni si societatile respective se afla sub normele europene care au ca referinte numarul de angajati pe kilometrul de retea de distributie", a spus Popescu. (Adrian Ionescu)

Petrom nu va majora preturile

"In acest moment nu exista motive pentru majorarea pretului la produsele petroliere", a declarat ieri Dan Ioan Popescu, ministrul Economiei si Comert ului, dupa o discutie cu presedintele Consiliului de Administratie al Petrom. Cotatiile petrolului sunt cele mai mari din ultimii 13 ani, iar reprezentantii companiilor private sustin ca pretul carburantilor ar trebui majorat cu 10-20 de eurocenti. "Acestia sunt liberi sa-si stabileasca preturile pe care le doresc ", a replicat D.I. Popescu. (Adrian N. Ionescu)

Cotarea societatilor de utilitati

Pachetele de cate 5% din actiunile societatilor de utilitati, care vor fi cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), "vor fi vandute prin oferta publica", a declarat ministrul Economiei si Comertului. In acest scop se vor organiza licitatii pentru contractarea serviciilor de evaluare a celor cinci societati. Popescu nu a putut estima data la care Romgaz, Transgaz, Transelectrica si cele doua filiale Electrica vor fi cotate la BVB. (Adrian N. Ionescu)

×