x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Guvernul Scumpiceanu si lampile de pe veranda

Guvernul Scumpiceanu si lampile de pe veranda

28 Mar 2005   •   00:00

N-am avut ce face la sfarsitul saptamanii trecute si am citit intr-o revista Sfaturile lui Lillian pentru sanse sporite in 2005 - Anul Cocosului de lemn - 9 februarie 2005-28 ianuarie 2006.

Inca de la bun inceput, m-am gandit ca sfaturile doamnei respective ar fi mai bune pentru politicienii care o tin gaia-motul cu alegerile anticipate decat pentru mine, dar, cu toate astea, am mers mai departe. Unde eram sfatuit sa creez in locuinta energie de FOC. FOC scris asa cum vedeti, cu litere mari de tipar. A fost momentul in care am inteles de ce au avut loc atat de multe incendii in ultima vreme! Probabil, oameni care citisera ca si mine sfaturile lui Lillian, nu se stie de unde e doamna, s-au apucat de treaba, numai ca, se pare, au fost prea zelosi, energia de FOC pe care au creat-o fiind prea mare pentru locuinta lor.

Mai departe, dar in acelasi loc de fapt, Lillian, imbracata intr-un capot rosu, ne invata: Tineti aprinse lampile de pe veranda si de langa intrare, pentru ca energia Yin a noptii sa fie echilibrata in permanenta de chi-ul Yang al elementului de Foc. Aceasta deoarece grila de patru piloni ii indica absenta. Hai, recunoasteti, pe-asta cu patru piloni n-o stiati. Nici eu! Pe mine m-a dus cu gandul, ca tot e vorba de piloni, la cutremurul din 2007, anuntat ieri cu surle si trambite.

Cat despre lampile aprinse de pe veranda, cred ca tanti Lillian se referea la veranda Palatului Victoria, unde Guvernul Calin Popescu Scumpiceanu si-a cam dat foc la valiza cu scumpirile care au venit, vin si o sa vina. In sensul ca ei au aprins mai multe lumanari pentru poporul roman in cazul in care n-o sa supravietuiasca acestor scumpiri. Adica, ei, guvernantii, si-au facut datoria, nu mai avem voie sa spunem ca ne-au luat pe nepregatite si, mai ales, se gandesc la noi dupa ce scumpirile o sa ne trimita la pamant sau pe acolo, ori spre alte lumi mai bune, vezi Spania, Italia s.a.m.d.

Totusi, cu toata stima pentru coana Lillian si pentru Guvernul Scumpiceanu, n-am inteles ultimul sfat pentru sanse sporite in 2005. Cica exista un Foc ascuns, dar care trebuie activat. Ramas ascuns, Focul poate uneori sa fie periculos, deci este mai bine sa ii intariti energia. Adica?!?

×