x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old HAGI: "Tatalui trebuie sa-i pupi mana si cand e murdara de la munca"

HAGI: "Tatalui trebuie sa-i pupi mana si cand e murdara de la munca"

11 Mar 2005   •   00:00

FLORIN CONDURATEANU - SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA
Am fost alaturi de maestrul Adrian Paunescu in emisiuna Meciul meciurilor de la Antena 1, cand l-a convins pe Hagi sa revina in nationala. Bucurestenii au iesit pe strazi in plina noapte, sarbatorind cu steaguri si cantece reintoarcerea lui Gica printre tricolori.

Efectul s-a vazut, in partida decisiva, de mari orgolii cu Ungaria, Hagi a evoluat extraordinar, fotbalistii unguri nu mai stiau cum sa-l blocheze si, apeland la duritati inadmisibile, i-au rupt capitanului nostru clavicula. Cu mana imobilizata la piept, Hagi a acceptat sa vina iarasi in emisiune la Antena 1. L-au coplesit romanii cu daruri pe Hagi, unii pictori i-au trimis tablouri, cineva i-a adus o statuie, altii - diplome inramate. M-am oferit sa-l ajut sa le transporte pe trotuar, unde trebuia sa vina sa-l ia prietenul lui, Balint. Gica nu putea stapani volanul cu o mana imobilizata din cauza fracturii. Nu m-a lasat sa-l ajut la caratul darurilor: Aveti multe treburi, nu va pierdeti vemea cu mine, le duc pe rand cadourile pana vine Balint. Nu am dat curs modestiei lui si i-am ramas alaturi pana a sosit Balint cu masina. I-am spus lui Gica de ce ii admir pe macedoneni, pentru patriotism, pentru solidaritatea lor, pentru respectul aratat parintilor, pe care-i asaza mereu in capul mesei. Hagi mi-a raspuns: Tatalui trebuie sa-i pupi mana chiar cand e murdara de la munca. Si mai vreau sa spun ca eu sunt machidon in cele patru camere ale casei mele, cum am trecut pragul afara, sunt roman si ma mandresc cu asta!. Enorm si-a iubit Hagi parintii. Era in preziua unei partide decisive pentru calificarea la turneul final, Romania trebuia sa joace cu Slovacia. Pe aeroportul slovac aterizase avionul cu jucatorii nationalei noastre, cu generalul Iordanescu si cu delegatia oficiala. Ziaristii, familiile si prietenii fotbalistilor urmau sa soseasca peste circa o ora. Se stie cat de sever era generalul Iordanescu in privinta respectarii la milimetru a programului. Ei bine, Hagi l-a convins pe Iordanescu sa astepte inca o ora pe aeroport impreuna cu tot lotul pentru a ateriza si al doila avion romanesc. Stiti de ce? Hagi l-a asteptat pe tatal sau, pe simpaticul nea Iancu Hagi, l-a luat de umeri si i-a dat niste dolari ca sa-si cumpere niste ghete groase din orasul slovac, fiindca vremea era friguroasa.

×
Subiecte în articol: Gheorghe Hagi