x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old IMOBILIARE/Stirile zilei

IMOBILIARE/Stirile zilei

18 Feb 2005   •   00:00

19 FEBRUARIE 2005

Buzau - Tranzactii in leul greu

Deriva preturilor apartamentelor a gasit la Buzau o solutie neasteptata: raportarea la leul greu. Leul greu poate fi adevaratul criteriu de referinta in tranzactiile imobiliare si poate scoate din blocaj piata imobiliara, spun agentii imobiliari buzoieni. Un apartament cu 3 camere evaluat la 1,2 miliarde de lei reprezinta echivalentul a 120.000 de lei grei. Pornind de aici, negocierile sunt simple. In 1989, anul constructiei, apartamentul a costat 125.000 de lei, deci se poate spune ca actuala oferta este rezonabila, au explicat acestia.

Opinie - Bucurestiul, piata locala

Pietele imobiliare din Romania si Bulgaria nu vor fi cu adevarat competitive, desi inregistreaza un ritm de dezvoltare ridicat, a declarat Jacek Wachowicz, directorul de achizitii pentru Europa Centrala si de Est al grupului american Heitman, citat de Budapest Business Journal. Cele doua piete au un numar mic de proiecte imobiliare si, totodata, au fost realizate si putine investitii, a spus Wachowicz.

Bucuresti - Impact ameninta

Compania Impact va renunta la initierea a noi proiecte rezidentiale in Bucuresti, acuzand autoritatile locale din Capitala de lipsa de interes pentru sprijinirea initiativelor de dezvoltare urbana, birocratie si intarzieri semnificative la acordarea autorizatiilor si avizelor. Ne este teama ca, fara implicare din partea autoritatilor, vom cheltui tot mai multe resurse financiare si de timp pentru definitivarea proiectelor. Timpul inseamna bani, iar orice astfel de tergiversare sau intarziere, mai ales in actuala conjunctura valutara, poate costa enorm, a declarat Dan Ioan Popp, presedintele Impact si principalul actionar al companiei.

Gupaj realizat de Florina Zainescu
×