x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Apr 2005   •   00:00

  • 2 aprilie 2005
  • COLABORARE. Reprezentantii autoritatilor pentru turism din tarile membre ale Organizatiei Cooperarii Economice a Marii Negre (OCEMN) au semnat la Rhodos (Grecia) documentul cadru privind termenii si strategiile de colaborare in domeniul turismului intre statele membre ale organizatiei, numit Declaratia de la Rhodos. Documentul rezuma in 20 de articole obiectivele, programele si proiectele perioadei urmatoare, conturate pe baza principiilor dezvoltarii durabile. Printre proiecte se numara si Drumul Argonautilor, prezentat de Grecia, care va fi lansat oficial in luna iunie 2006. Proiectul va include si Romania, respectiv orasele Tulcea si Constanta.

    TARG DE TURISM. Cei care doresc sa isi planifice din timp vacanta de vara sau de Pasti pot gasi oferte variate la Targul International de Turism (TNT). Cea de-a 12-a editie a TNT se va desfasura in perioada 7-10 aprilie, la Romexpo. Vizitatorii vor avea ocazia sa aleaga dintre vacantele si excursiile pe care le-au pregatit agentiile de turism, iar cei mai norocosi pot castiga unul din cele 25 de sejururi puse la bataie de operatori. Printre acestea se numara vacante in Costinesti, bilete pentru rafting, sejururi in Delta Dunarii sau excursii in Grecia (foto).

    CONCURSUL COMUNELOR. Comuna Bodoc a fost desemnata cea mai frumoasa comuna din judetul Covasna, potrivit Rompres. La titlul de Miss comuna anului 2004 au aspirat 11 localitati din judet, care s-au inscris la concursul organizat de Consiliul Judetean. Punctul forte al Bodocului l-a constituit dimensiunea turismului rural si ecvestru, care s-a dezvoltat in ultimii ani. Bani din bugetul local s-au investit si in reamenajarea unor izvoare de apa minerala, cunoscute pentru proprietatile lor miraculoase.

    SPRE DUSSELDORF. In aceasta primavara romanii vor putea calatori cu avionul direct catre Dusseldorf. Compania Blue Air a lansat o noua cursa externa, cu destinatia Dusseldorf, pretul unui bilet pornind de la 64 de euro dus-intors, inclusiv taxele. Plecarile vor avea loc de pe Aeroportul Baneasa, in zilele de marti, joi si sambata. Zborurile au loc cu aeronave Boeing 737, cu 148 de locuri. Romanii vor putea zbura catre Dusseldorf si cu compania Lufthansa, care va introduce o cursa directa Bucuresti - Dusseldorf incepand cu 2 mai. Noul zbor va opera de duminica pana vineri, cursa urmand sa decoleze de pe Aeroportul International Henri Coanda.

    ×