x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

21 Noi 2004   •   00:00

22 NOIEMBRIE 2004
15% DINTRE LICEENI VOR PRIMI BURSE. Din cei 16.600 de liceeni din judetul Buzau, 2.285 vor primi burse lunare de 1,8 milioane de lei, in cadrul programului guvernamental Bani de liceu. Initial, numarul elevilor a fost mai mare. Au existat peste 6.000 de cereri, dupa rezolvarea acestora au ramas aproximativ 15 la suta, mai exact 2.285 de elevi, a declarat inspectorul scolar general adjunct Ion Carlan. Potrivit sursei citate, bursele vor permite elevilor ale caror familii au probleme financiare sa-si continue si sa-si finalizeze studiile, singura conditie fiind sa vina la cursuri. (Rompres)

SAPTAMANA EDUCATIEI GLOBALE. Sub genericul Saptamana educatiei globale, intr-o serie de unitati de invatamant din judetul Teleorman au fost organizate mai multe dezbateri, programe artistice si schimburi de experienta. Astfel, la Scoala generala Alexandru Colfescu din Alexandria a avut loc o masa rotunda cu tema Drogul ucide, iar elevii au deschis o expozitie de desene cu tema Impreuna intr-o lume fara saracie.

O alta dezbatere a avut loc la Liceul Pedagogic din Alexandria si a fost intitulata Sanatatea, bunul nostru cel mai de pret, in timp ce la Colegiul National Anastasescu din Rosiorii de Vede, formatii de elevi au sustinut programul artistic Impreuna pastram traditiile culturale.

PE GLOB

ELEVI MAI SANATOSI. Patru scoli americane au initiat un program de sanatate prin care vor inlocui mancarea din cantine, bogata in grasimi si carbohidrati, cu produse sanatoase. 2.700 de elevi vor manca la masa de pranz numai alimentele care sunt recomandate pentru regim. Astfel, friptura va fi preparata numai pe gratar, painea va fi inlocuita cu cea neagra, iar fructele vor lua locul, treptat, dulciurilor. Programul face parte dintr-un studiu referitor la sanatatea copiilor, initiat de doctorul cardiolog Arthur Agatston, autorul celor mai bine vandute carti pentru diete. Vrem sa dovedim ca putem schimba sistemul de invatamant, facand schimbari care vor avea un efect pozitiv si fara cheltuieli prea mari, a explicat Agatston.

Elevii au fost masurati, cantariti si supravegheati pas cu pas pentru a duce o viata sanatoasa si pentru a-i mentine activi. Nu i-am obligat sa tina regim, ci doar ii invatam sa faca alegeri mai bune pentru sanatatea lor, completeaza Agatston. Programul consta in eliminarea carbohidratilor dupa doar doua saptamani si completarea alimentatiei cu mancaruri care contin fibre si vitamine. In Statele Unite ale Americii, unul din patru copii sunt supraponderali si unul din opt, obezi.

Programul dureaza pana la sfarsitul lui mai 2005, iar daca se va bucura de popularitate, el va fi extins si in alte scoli. (Oana Antonescu)
×