x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Liceenii s-au mutat la mare pe blat

Liceenii s-au mutat la mare pe blat

28 Iul 2004   •   00:00

Iata-ne ajunsi in sfarsit la mare. De cand visam...

IOANA TIGANILA - Scoala Centrala Bucuresti

E miezul noptii. Mai mancam ceva? Renuntam in seara asta. Apa marii ne asteapta, nu mai avem rabdare pana maine dimineata. N-ai costumul de baie pe tine? Crezi ca te mai vede cineva in bezna de-afara?! Dezbraca-te si arunca-te in mare! Spune-mi, nu te simti mai in viata decat niciodata? Nu te trec fiori de bucurie? Ce-ti merge!!!

Prima noapte la mare. Hai sa dam un tur prin cluburile din statiune sa vedem care ni se potriveste mai bine. Gasim si house si manele! Muzica pentru toti. Sa fie asta o problema? Un cocteil rece, un pahar de gheata, un ring de dans... ce poate fi mai frumos? Suntem obositi dupa drum. La ora 4 am capitulat. Ne-am indreptat cu totii spre hotel si ne-am furisat in camera fara sa vada receptionerul ca stam 5 in camera de 2. Ce sa-i faci, daca n-ai bani?! Dar nu ne deranjeaza sa dormim la gramada.

DISTRACTII. A doua zi pe plaja. Hai sa inchiriem un scooter, nu e mult, 500 de mii un sfert de ora, doua persoane, parca ai face un sacrificiu. Asta in cazul in care nu te cheama proprietarul inapoi la mal dupa 30 de secunde ca, vezi Doamne, ii strici bijuteria ca tragi prea tare de ea. Sa nu va asteptati sa mai primiti si banii inapoi. Macar ne-am racorit un pic. "Pielea mea e atat de alba, vreau sa ma-ntorc bronzata acasa, sa stie lumea ca am fost la mare!". Intinde-te pe un prosop si vezi daca poti sa si adormi pe plaja. Tot soarele e al tau.

INSOLATII. Ca te trezesti seara, ca te ustura pielea de nu mai poti nici sa te misti, e altceva. Dar un iaurt e ieftin, te dai cu el pe corp si ai scapat de orice grija. Si uite asa incepe si bataia. Ce e mai frumos decat sa te umpli cu iaurt din cap pana-n picioare? Facem repede un dus. In camera e deja dezordine. Nu mai imi gasesc o haina. Si plecasem de acasa cu un cufar intreg! Discoteca ne asteapta. Dj-ul ala dragut ne-a promis orice melodie daca indraznim sa mai dansam si pe o boxa. Totul e perfect, asta in cazul in care nu te uiti in portofel sau in buzunarul de la pantaloni. Depinde de la caz la caz. Macar a meritat. Nu mai putem sa stam o saptamana la mare cum ne-am propus, dar au meritat si trei zile.

AMENZILE. Daca ai masina te poti considera cel mai norocos. Te trezesti morocanos dimineata si ti-e lene sa mergi pe jos pana pe plaja. Ascultati la Mircea, 24 de ani: "Mi-am luat masina si am intrat cu ea pana pe plaja; am parcat-o aproape de malul marii". Amenda a fost a lui, dar daca pe saracul baiat il dureau picioarele, ce puteai sa-i faci?

Da, nu te contrazic, e frumos sa mergi cu prietenul la mare, dar asculta si sfatul meu: nu plecati singuri. Nici nu stii cand te iei cu el la harta si vrei sa pleci singura inapoi acasa. Ca motive de cearta ar fi multe. Ori ca se uita dupa o blonda planturoasa care nu a mai avut bani si de sutien, ori ca e obosit si nu vrea sa iasa in seara asta din camera, ori ca te trezeste la 7 dimineata sa fiti primii pe plaja. Mai bine mai luati si niste intermediari cu voi. Inca un cuplu, e numai bine! Fiecare impaca pe cine poate!

BANII. Ne uitam in portofel. In afara de doua amenzi primite pe drum ca ne grabeam sa ajungem la mare, nu mai e nimic. Abia daca ne mai ajung banii de benzina. De la Lehliu e autostrada, nu cred ca s-ar supara cineva daca ne-ar vedea cum impingem la masina si, totusi, hai mai bine sa ne intoarcem acasa! Ca ne-a placut sa cheltuim. Fugi la masina, sa nu te vada camerista ca nu ai bani sa mai platesti paharul si veioza pe care le-ai spart. Da, stiu, nu aveai nici o vina! Iti intrase iaurt in ochi. Mai venim si saptamana viitoare. Dar la un alt hotel. Sa se mai bucure si altii!!

×