x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Maimuta care zugraveste casa

Maimuta care zugraveste casa

04 Mai 2004   •   00:00

I-MEDIA

Maimute sa bata din palme ati vazut, cimpanzei sa joace in filme... vazut. Dar chiar sa-ti zugraveasca toata casa pentru cateva banane in timp ce tu stai pe canapea si te distrezi?
COSTIN ANGHEL

Maimuta Betty a dat cu trafaletul sase saptamani ca sa vanda o vopsea. Stapanul casei nu face altceva decat sa dea indicatii, sa bea bere si sa manance pizza. Din cand in cand zugravul mai capata cate o banana sau un 〞bravo!" distrat. Tanarul ce-si renoveaza casa este actorul Vlad Zamfirescu, iar zugravul este un cimpanzeu pe nume Lola, adus de cei de la Merlin Advertising si casa de productie Castel Film tocmai din Italia.

Filmarile

Spotul a fost conceput de doi copywriteri de la Merlin Advertising, Alin Marghidanu si Valeriu Borcos. Filmarile s-au desfasurat intr-una din casele ce apartin Domeniilor Regale si au durat doar cateva ore. Zugravul a fost 〞adevarat", iscusit si ascultator.

〞Replicile din clip trebuiau sa respecte o directie, ce si cum trebuia sa spuna, insa textul propriu-zis a fost improvizat", spune Irina Ilie, reprezentanta Merlin Advertising. Tot ce auziti in clip vine din inspiratia celor ce au conceput clipul si a actorului, poate chiar si a Lolei.

De ce o maimuta?

〞Maimuta este personajul-surpriza, rezolvarea creativa a spotului. Am cautat un personaj simpatic, cu care sa putem lucra si care sa adauge valoare ideii creative. Am fi putut folosi o foca, dar...", afirma Irina Ilie. Maimuta Lola o interpreteaza pe Betty, zugravul ce lucreaza doar pentru banane. S-a nascut in captivitate. Pentru filmarile acestui spot a fost adusa de casa de productie tocmai din Italia. Dresorul maimutei e de origine romana si a emigrat cu multi ani in urma in Italia. Experienta si numeroasele spoturi filmate cu agentii din intreaga lume au recomandat alegerea acestui dresor si a maimutei sale, Lola, pentru acest spot, a declarat reprezentantul agentiei de publicitate.

Vedeta de cinema Lola are 24 de ani. 〞Zugravul" nu este la prima aparitie in fata camerei de filmat. Talentul actoricesc al maimutei a facut ca aceasta sa joace in filme. Spre mandria dresorului, Lola a jucat si alaturi de Adriano Celentano. Foarte incantata de munca de zugrav si de trafalet, dupa cum ne-a asigurat reprezentanta Merlin Advertising, Lola a fost foarte cooperanta si a vopsit si pentru sedinta foto. Dar a mancat un numar respectabil de banane.

Cimpanzeul a fost in centrul atentiei intregii echipe, mai ales atunci cand s-a imbracat singur cu o camasa. Dar nimeni din echipa de filmare nu s-a putut apropia de Lola. Zugravul are forta mai multor oameni la un loc si ar fi fost riscant. Din aceasta cauza maimuta a stat tot timpul sub supravegherea dresorului.

In afara de filmarea spotului, pe acelasi platou a avut loc si sedinta foto, un alt prilej de admiratie la adresa maimutei. Ea a vopsit un perete cu ceea ce echipa de creatie a numit 〞mana de la picior". Aceast mod de a zugravi, unul imposibil pentru un om, cu piciorul, a fost posibil datorita degetului opozabil pe care maimutele il au si la picioare.

Maimute in show-biz

  • Huey este puiul de urangutan care a facut pipi pe Julia Roberts intr-o emisiune difuzata pe canalul american de televiziune PBS.

  • Kerchak e gorila din 〞Tarzan". Cheetah a fost cimpanzeul favorit al lui Tarzan.

  • Pepeto este maimuta de circ beata din filmul 〞Dr. Dolittle" cu Eddie Murphy.

  • Bonzo e un cimpanzeu din filmul 〞Bedtime for Bonzo", filmul de succes al lui Ronald Reagan.
  • ×
    Subiecte în articol: maimuta lola