x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Maramures - Drumurile proaste alunga turistii

Maramures - Drumurile proaste alunga turistii

25 Mar 2005   •   00:00

Calitatea infrastructurii rutiere, precum si cea a serviciilor oferite de unele pensiuni turistice determina scaderea numarului turistilor, arata un studiu realizat de filiala din Maramures a Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) si agentia de turism Mara International.

EMBLEMA. Cimitirul Vesel din Sapanta, ar putea fi vizitat de mai putini turisti din cauza drumurilor
Am remarcat o scadere cu aproximativ 15% a turistilor fata de anul precedent, a spus presedintele ANTREC Maramures, Livia Sima.

GROPI. Un obstacol in dezvoltarea unui turism performant il reprezinta drumurile prost intretinute. Trecerea iernii a scos la iveala o multime de gropi care asteapta sa fie astupate. Nimeni nu doreste sa-si strice masina pe drumuri proaste oricat ar fi de frumos Maramuresul, a precizat presedintele ANTREC Maramures.

SERVICII. Nu toate pensiunile din zona au servicii de cea mai inalta clasa. Afacerile, la inceput de drum, se afla intr-un stadiu modest. Turistii impatimiti cauta case vechi taranesti care poarta amprenta vechiului si a traditiei. Din pacate, acestea sunt foarte putine ca numar si foarte solicitate de clienti, a spus Sima.

Pentru a fi sporit numarul clientilor, proprietarii pensiunilor vor fi nevoiti sa diversifice pachetul de servicii, este de parere Viorel Nasui, directorul agentiei de turism Mara International. De asemenea, repararea drumurilor este mai mult decat necesara, altfel zona risca sa fie ocolita de pasionatii de ecoturism.

×