x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Mijloc de martie, ultimul bal pe partii

Mijloc de martie, ultimul bal pe partii

17 Mar 2005   •   00:00

PARTIEEE!
GATA! - Sezonul se termina week-end-ul acesta Desi primavara s-a instalat in multe regiuni, la munte inca se poate schia. Dupa ninsoarea de la sfarsitul saptamanii trecute, partiile au zapada batatorita, pe care inca se poate schia. Problema o reprezinta temperaturile pozitive care se inregistreaza in majoritatea statiunilor.
ALEXANDRU NASTASE

LA REVEDERE! Week-end-ul acesta ar putea fi ultimul in care se va schia in conditii bune
Sezonul de schi a fost prelungit din nou, dupa ce saptamana trecuta a nins abundent. Valul de frig si de precipitatii a fost binevenit in statiunile de la munte, unde turistii au avut parte de un week-end pe cinste. Zapada nu s-a topit in totalitate si inca exista conditii bune de schi pe destule partii din tara.

ARIESENI. In Transilvania, zapada continua sa domine localitatea Arieseni, din judetul Alba. Stratul de omat nu mai masoara chiar doi metri, iar partia nu se mai prezinta in conditii bune, dupa ce toata saptamana temperaturile au fost peste 0 grade Celsius. Se va mai schia insa in conditii destul de bune inca cel putin doua saptamani.

VATRA DORNEI. La granita dintre Moldova si Transilvania, la Vatra Dornei, a nins ca in povesti la sfarsitul saptamanii trecute. Nu foarte departe, Pasul Tihuta a fost complet blocat din cauza nametilor. Cum spun administratorii partiilor din Vatra Dornei, ninsoarea de acum sapte zile le-a ajuns localnicilor pentru un an de-acum inainte. Partiile au 40 de centimetri de zapada, dar se poate schia cel mai bine spre seara.

VALEA PRAHOVEI. Relativ bine stau la capitolul zapada si statiunile de pe Valea Prahovei. Din pacate, instalatiile de zapada artificiala nu mai pot functiona foarte bine, din cauza temperaturilor ridicate. Partiile sunt deschise atat in Sinaia si Azuga, cat si in Busteni si Predeal.

POIANA BRASOV. Se schiaza in conditii bune si in Poiana Brasov, asa cum s-a intamplat de-a lungul intregului sezon. Acolo, stratul de zapada masoara 60 de centimetri pe Postavarul, 20 de centimetri in Poiana Brasov si aproximativ 70 de centimetri pe partia Bradul, considerata una dintre cele mai accesibile din tara. Ieri erau in jur de 0 grade Celsius la Postavarul si +4 grade Celsius in Poiana.

CEA MAI TARE VACANTA LA SCHI
La schi in statiunea Keystone, Colorado, SUA, fotografie trimisa de Andy Mascas
Statiunea Zell am See-Kaprun in Alpii austrieci, fotografie trimisa de Sad Kjioi

×
Subiecte în articol: zăpadă