x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old O noua expresivitate germana

O noua expresivitate germana

09 Mar 2005   •   00:00

DESIGN

  • Cafetiera: 5.300.000 de lei (530 lei noi)
  • Blender: 6.300.000 de lei (630 lei noi)
  • Storcator de citrice: 3.700.000 de lei (370 lei noi)
  • Cantar de bucatarie: 5.000.000 de lei (500 lei noi)
  • Prajitor de paine: 4.900.000 de lei (490 lei noi)
  • Fierbator de apa: 3.800.000 de lei (380 lei noi)

    Producator: SIEMENS
    Design: Porsche Design
  • Magazin: Flanco, Altex

  • Fiecare obiect este redus la esenta. Din aceasta deriva o forma armonioasa, cu linii curate, fluente. Gama cromatica, texturile, precum si materialele folosite vin in completarea obiectului.
    MARIAN IONESCU

    Conceptul design for living se regaseste si in spiritul designului german.
    Un principiu in design este raportul functie/forma, unde fiecare obiect este redus la forma esentiala ce exprima cel mai bine functia pentru care a fost creat.

    Obiectele ce ne inconjoara creeaza pe langa senzatii vizuale si senzatii tactile, prin alternanta materialelor si a finisajelor. Observam la majoritatea obiectelor, combinatii de materiale plastice mate, translucide sau texturate, impreuna cu aluminiu, inox, numai ca putine astfel de obiecte au intr-adevar calitatea pe care o asteptam. Cu toate ca exista pe piata produse accesibile, va sfatuiesc totusi sa achizitionati produse de marca, ce intrunesc toate caracteristicile unui obiect complet: functie, durabilitate, siguranta in folosire si aspect.

    Porsche Design Studio a fost fondat in 1972 de profesorul Ferdinand Alexander Porsche. Departamentul de design s-a remarcat prin castigarea multor premii si distinctii internationale in design si este recunoscut astazi ca fiind unul din cele mai bune departamente de design din Europa. Gama Porsche realizata pentru Siemens, cuprinde toate produsele electrocasnice (coffee maker, blender, toaster etc.) si adauga o nuanta distincta, contemporana, valorilor traditionale, prin performanta, calitate si design.

    Cu un aspect high-tech, obiectele sunt parca desprinse dintr-un film science fiction, ce depasesc vremurile actuale. Liniile clare, elegante, vin in completarea functiunii si se potrivesc perfect in ambianta bucatariei si a livingului.

    Geometria simpla si simetria obiectelor imbina functionalitatea cu inalta tehnologie germana.

    Nu numai forma este principala atractie a acestor obiecte. Finisajul deosebit al suprafetelor (aluminiu eloxat) si combinatia reusita a metrialelor plastice, fac ca aceste produse sa fie remarcate pe rafturile magazinelor. Senzatia de durabilitate este accentuata de aspectul voit rece si tehnic.

    Simetria si proportiile studiate, imbina designul ergonomic cu o tehnologie de ultima ora. Comenzile sunt simple, intuitive, obiectele fiind astfel usor de utilizat.

    Departamentul de design de la Rowenta continua stilul german si reinventeaza conceptul de aspirator, prin modelul R2. Modelul prezentat reuseste sa imbine functiile clasice ale aspiratorului cu designul compact. Realizat in mare parte din materiale plastice cu diverse texturi si culori, modelul surprinde prin simplitatea formei si paleta cromatica variata. Rotile au fost proiectate pentru a proteja suprafetele din parchet, marmura, etc.
    Forma placuta si utilizarea facila, deosebesc aspiratorul R2 fata de alte produse din aceeasi gama.


    Aspirator Rowenta R2
    in curand in magazine
    Producator: Rowenta
    Magazine: Media Gallaxy, Flanco, Altex
    ×
    Subiecte în articol: design