x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old O sansa pentru oricare crestin

O sansa pentru oricare crestin

02 Apr 2005   •   00:00

  • CONCURS
  • Manastirea Dervent, una dintre cele mai frumoase din tara, va asteapta! Manastirea a luat fiinta in veacul al IX-lea, in apropierea ruinelor unei vechi cetati romane.

    Ati devenit deja cititor al Jurnalului de credinta? Trimiteti-ne scrisorile dumneavoastra si, prin tragere la sorti, vor fi alesi doi cititori ale caror randuri care exprima ganduri de credinta. Doi cititori, doua premii: Premiul I - un sejur aparte la Sfanta Manastire Dervent; Premiul II - o icoana pictata pe lemn. Scrieti-ne pana la data de 30 iunie.

    Manastirea Dervent se afla in comuna Lipnita, judetul Constanta, pe malul drept al Dunarii, langa localitatea Ostrov.

    Veti putea petrece o saptamana de vis si reculegere daca veti castiga sejurul de o saptamana pe care Arhiepiscopia Tomisului vi-l ofera. Veti fi gazduiti in una din chiliile manastirii, veti fi primiti la masa calugarilor, usile Sfintei Biserici va vor fi larg deschise, iar de veti cauta sfatul sau invatatura vreunuia dintre slujitorii lacasului, oricare dintre ei va fi fericit sa va ajute. Este o sansa pentru orice crestin sa petreaca o saptamana de regasire spirituala intr-un asezamant atat de potrivit. Iar de vor fi cautate doar odihna si turismul, si atunci veti fi bine primiti, pana in momentul in care chemarea Harului Divin va patrunde si in chilia dumneavoastra.

    Manastirea Dervent a luat fiinta in veacul al IX-lea, in apropierea ruinelor unei vechi cetati romane. In secolul al XI-lea, pecenegii au distrus asezamantul (1036). Reconstruirea vetrei monahale se pierde in negura timpului, dar actualei biserici i se pune piatra de temelie in 1940, cu o forta nebanuita, de parca ar vrea sa recastige anii irositi.

    Traditia populara pastreaza, in lipsa izvoarelor scrise, martiriul unor ucenici ai Sfantului Apostol Andrei, care ar fi murit pe aceste meleaguri. Si din pamant, din trupurile lor ar fi rasarit crucile de piatra de langa manastire, cruci care au devenit cu timpul loc de pelerinaj si de tamaduire. Tot pentru acestia, un izvor cu ape tamaduitoare si o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului constituie o concretizare a sperantei pe pamant pentru cei ce nu mai au decat credinta in Dumnezeu.

    Veti fi asteptati cu crestinescul Doamne, ajuta!.

    Adresa pe care ne puteti scrie este: Jurnal de credinta, Piata Presei Libere nr.1, intrarea D, etaj 8, Sector 1, Bucuresti
    Adresa noastra de mail: jcredinta@jurnalul.ro

    ×