x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

22 Apr 2004   •   00:00

Spitalul nimanui

Spitalul de Boli Infectioase din Brasov ar putea fi desfiintat chiar in urmatoarea luna, pentru ca sefii Sanatatii din judet nu reusesc sa gaseasca vreun medic dispus sa preia functia de director al acestei institutii. Actualul director, Octavian Hriscu, a renuntat la functie dupa un scandal imens care a afectat institutia la inceputul acestui an. Angajatii au intrat atunci in greva, pentru ca nu si-au luat salariile. Directia pentru Sanatate a cautat motivul intarzierilor salariale. A descoperit ca absolut toti angajatii, pana la sofer, portar si bucatareasa, aveau sporuri de 100%, cu toate ca legea prevede aceste drepturi doar personalul care intra in contact cu bolnavii de SIDA. Pentru ca pe lista concursului pentru sefia unitatii nu vrea sa se inscrie nimeni, conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov este decisa sa desfiinteze institutia si sa creeze in loc o sectie la Spitalul Judetean. (Lavinia Saramet)

Ancheta in impas - politistii destituiti sunt inca in concediu medical

Situatia fostelor cadre din conducerea Politiei ialomitene, acuzate de sechestrarea si abuzarea sexuala a doua minore si destituite pe 9 februarie ca urmare a anchetei initiate de Jurnalul National, continua sa ramâna neclarificata. Inspectorul-sef al IJP Ialomita, Aurel Vladulescu, a declarat pentru Rompres ca instrumentarea dosarelor penale deschise acestora la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel Bucuresti intârzie din cauza ca acestia se afla in concediu medical inca din ziua destituirii.

Se dadea voluntar la Crucea Rosie

Mai multi sateni din localitatea Gugesti, Vrancea, au reclamat faptul ca o femeie care s-a recomandat a fi angajata a filialei Vrancea a Crucii Rosii i-a escrocat, luându-le banii si actele. Lina Titoiu (59 de ani) si mama ei, Paraschiva Bâtca (82 de ani), spun ca inainte de Pasti s-au trezit la usa cu o persoana care s-a recomandat a fi de la Crucea Rosie si le-a promis ca le va aduce ajutoare, nu inainte de a preciza ca pentru acest lucru are nevoie de 150.000 de lei si de actele femeilor, necesare la intocmirea dosarului. 〞Nu vrem banii, dar cel putin sa ne puna actele la Posta, ca sa nu mai alergam noi sa ne facem altele", a afirmat Lina Titoiu. Cele doua femei vor face reclamatie la Politie.

Pacaliti de falsi inspectori OPC

Mai multi agenti economici de pe Valea Prahovei au fost pacaliti, in ultimele zile, de patru persoane care se dadeau drept inspectori de la Oficiul pentru Protectia Consumatorului (OPC). Dupa ce gaseau cateva produse expirate, organele de control false le cereau patronilor bani sau marfa ca sa nu intocmeasca procese-verbale. Chiar daca nu gaseau nimic in neregula in magazin, 〞inspectorii" pretindeau 〞o atentie". Unul dintre patronii magazinelor si-a dat seama ca ceva nu este in regula cu acest control. Din pacate, prea tarziu: dupa plecarea asa-zisilor inspectori. Politistii vor deschide o ancheta in acest caz.

Rusii vor papuci Clujana

Eforturile de redeschidere a fabricii Clujana in luna septembrie a acestui an sunt dublate de lichidarea stocului de incaltaminte existent. Ioan Constantinescu, administratorul special al Clujanei, a declarat ieri ca, in luna decembrie 2003, in stocurile firmei mai existau 71.500 de perechi de incaltaminte. Pentru 29.000 dintre acestea a fost tatonata piata Rusiei, care s-a aratat a fi interesata. Modelele au fost produse in anul 1999, fiind pentru sezonul de primavara-vara. (Oriana Tzelman)

×