x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old OBSERVATOR - Stirile zilei

OBSERVATOR - Stirile zilei

26 Mar 2004   •   00:00
Urmariri prin padure

Marti seara, reprezentantii administratiei societatii Koyo Alexandria au fugit in padure pentru a evita confruntarea cu protestatarii, sustin sindicalistii. Marti, cei 2.500 de angajati care protestau in curtea societatii au observat un camion care intra in curte pentru a fi incarcat cu rulmenti. Sindicalistii au incercat sa blocheze masina, iar directorii si sefii de sectie au fugit in padure. Angajatii de la Koyo sunt nemultumiti de nivelul mic al salariilor si de faptul ca nu primesc destule tichete de masa. Potrivit sindicalistilor, daca in cel mai scurt timp situatia nu se rezolva, angajatii SC Koyo vor bloca accesul din si inspre curtea fabricii. (Cristian Petru)

UDMR ameninta "Babes-Bolyai"

UDMR va ataca la Guvern si la Curtea Constitutionala Senatul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) in cazul in care acesta nu va lua decizia infiintarii a doua facultati maghiare, a declarat ieri presedintele executiv al Uniunii, Takacs Csaba. Infiintarea celor doua facultati maghiare la UBB, de Real si Uman, figureaza in Protocolul PSD-UDMR pe anul 2004. Senatul Universitatii "Babes-Bolyai" s-a opus, in mai multe randuri, infiintarii celor doua facultati cu predare in limba maghiara, invocand principiul autonomiei universitare. (Carmen Vintila)

Verheugen e multumit

Comisarul european pentru Extindere, Gunter Verheugen, a declarat ieri ca Romania a revenit pe drumul catre aderarea la UE in 2007, dupa ce avertismentele legate de coruptie au determinat demiterea ministrului Justitiei. "Focurile de avertisment au fost de mare ajutor. Acestea i-au permis cu adevarat premierului sa faca unele lucruri pe care nu le putuse face inainte, de exemplu sa il demita pe ministrul Justitiei si sa numeasca un nou ministru, care doreste reforma", a declarat Verheugen intr-un interviu acordat agentiei Reuters. (Gabriela Antoniu)

Grenada gasita sub un regulator de gaze

O grenada invelita in mai multe pungi de plastic a fost descoperita de un galatean sub un regulator de gaze, intr-o zona foarte populata in timpul zilei. Barbatul a alertat angajatii Inspectoratului de Protectie Civila (IPC) Galati. Grenada defensiva avea focosul atasat si este de fabricatie ruseasca. Comandantul IPC Galati, col. Constantin Ene, a declarat ca se poate lua in calcul intentia criminala a unei persoane. "Grenada si focosul erau atent impachetate in mai multe straturi de ambalaj si pastrate in pungi pentru a fi ferite de umezeala din pamant", a adaugat acesta. (Erik Hoosz)

Satul de gura femeii

Un bucurestean a fost arestat ieri sub acuzatia de omor calificat la cateva ore de la comiterea crimei. Ieri, in jurul orei 12:00, la dispeceratul Politiei Capitalei a sunat un individ care a anuntat ca sora lui, Liliana Dinca, in varsta de 35 de ani, a fost omor.ta de sotul ei. Grupa operativa a Politiei s-a deplasat in Strada Sergent Latea Gheorghe nr. 6 din Sectorul 6 si a constatat ca informatia se confirma. In apartament a fost gasit si sotul victimei, Ion Dinca, in v.rsta de 42 de ani, care, cu limba impleticita de bautura, a recunoscut ca dimineata, dupa ce a plecat fiul cel mic la scoala, s-a certat cu sotia si apoi a sugrumat-o cu un snur. (Eduard Pascu)

Ancheta in "Cazul Irlanda"

Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie (ANPCA) a sesizat Parchetul General cu privire la cazul gemenilor David si Samuel Filipache, adoptati de o familie irlandeza in iulie 2000. Dupa ce tatal adoptiv l-a omorat in bataie pe David si l-a ranit grav pe Samuel, presa britanica a scos la lumina o serie de amanunte privind conditiile neclare in care au fost infiati micutii. In urma prezentarii acestor dovezi in presa din Romania, ANPCA a solicitat Parchetului sa inceapa cercetarile privind legalitatea incuviintarii adoptiilor internationale a unor copii romani in perioada 1997- 2000, se arata intr-un comunicat al institutiei. (Irina Cristea)

Un norocos a luat la "Joker" 4 miliarde de lei si o masina

Premiul de la categoria a II-a a tragerii "Joker" de ieri a ajuns la un singur norocos. Acesta s-a pricopsit cu 4.040.309.800 de lei, din care un autoturism Dacia Solenza. Varianta castigatoare a fost: 16, 29, 37, 26, 43 + 16. La prima categorie a fost report. In cadrul tragerii "5 din 40", tot un norocos a castigat 800.326.000 de lei la prima categorie, iar la a II-a, sase participanti au luat 66.693.833 de lei. Numerele extrase au fost: 2, 34, 15, 29, 5 si 24. (Dana Purgaru)

×