x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Pasti pe litoral, in Malta si Grecia

Pasti pe litoral, in Malta si Grecia

15 Apr 2005   •   00:00


Malta si insulele grecesti Rhodos si Creta sunt printre destinatiile preferate de turisti de Pasti. O vacanta in aceste locuri, cu avionul charter, costa intre 220 si 535 de euro.



  • de IOHANNA ONACA PURDEA
  • TURISM
  • DIVERSITATE. Malta este o destinatie preferata de turisti pentru frumusetea peisajelor
    Doar doua saptamani ne mai despart de Sfintele Sarbatori de Pasti. Turistii si-au facut deja rezervari si planuri pentru cele cateva zile libere, alegand dintre ofertele variate ale agentiilor. Printre cele mai cautate destinatii externe se afla Malta si insulele grecesti, acestea fiind mai accesibile si datorita curselor charter. Din ce am vazut la Targul de Turism recent incheiat, s-au vandut bine Malta si Grecia. Pentru Pasti cauta vacante scurte, pe destinatii apropiate si ieftine, ne-a declarat Adriana Goicea, presedintele Comisiei de outgoing din cadrul Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Pentru perioada de Pasti, destinatiile cele mai vandute au fost Egipt, Spania, Italia, Paris, Israel si Creta. Pentru majoritatea destinatiilor, locurile au fost completate, chiar s-au facut suplimentari, ne-a declarat Aurora Silisteanu, directorul Alltur.

    MALTA. Insulele malteze atrag turistii prin frumusetea peisajelor si a locurilor incarcate de istorie. Insulele adapostesc un numar impresionant de monumente introduse pe lista bunurilor culturale UNESCO.

    TARIFE. Cererile pentru Malta s-au inmultit fata de anul trecut. De sarbatori, avem doua avioane pentru cursele charter spre Malta, fiecare cu cate 144 de locuri. Plecarea este pe 28 aprilie, iar intoarcerea se va face pe 2 mai, a declarat directorul Malta Travel, Isabela Pantece, adaugand ca cea mai mare parte a locurilor au fost rezervate.

    Pretul unui sejur de cinci zile in aceasta perioada variaza intre 250 de euro (cu cazare la studiouri de doua stele, unde a treia persoana plateste 220 de euro) si 518 euro, la hotel de cinci stele, cu mic-dejun.

    INSULE
    Insulele grecesti sunt la mare cautare si in aceasta primavara. Daca ofertele pentru Creta au devenit obisnuite si cautate de turisti, o noutate pentru vacanta de Pasti, dar si pentru vara este Insula Rhodos. Oferim excursii in Creta in fiecare an si cererea este destul de mare. Insula Rhodos este o destinatie foarte solicitata de piata turistica din Europa de Vest si solicitata din ce in ce mai mult si de catre turistii romani. De Pasti, pentru Creta mai sunt doar cateva locuri, in timp ce pentru Rhodos nu mai sunt deloc, a declarat Anne-Marie Vaileanu, director de vanzari la Prestige Tours. O vacanta de cinci zile in Insula Creta, cu cazare la hotel de trei stele si demipensiune, ajunge la 350 de euro. Pentru sapte zile in Creta veti plati de la 335 de euro de persoana (la hotel de doua stele) pana la 485 de euro (la hotel de cinci stele). O saptamana in Rhodos costa intre 335 si 535 de euro de persoana, cu demipensiune si transport cu avionul charter.
    ×
    Subiecte în articol: malta pasti