x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Piata imobiliara se muta pe lei?

Piata imobiliara se muta pe lei?

18 Feb 2005   •   00:00

Fluctuatiile monedei europene din ultima perioada au determinat unii proprietari, precum si o parte din constructorii de ansambluri rezidentiale sa stabileasca preturile de vanzare in lei.

Aceasta tendinta a fost confirmata de Liviu Ureche, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), care a precizat ca o zecime din vanzatori s-au orientat catre leu. Se constata o tendinta de vanzare a proprietatilor in moneda nationala, pentru ca proprietarii vor sa se protejeze de fluctuatiile mari de curs, a precizat Ureche. Tot mai multi agenti imobiliari opineaza ca numarul celor care vor opta pentru varianta in lei a preturilor locuintelor se va inmulti semnificativ in perioada urmatoare, pentru ca proprietarii nu vor sa piarda in cazul in care euro ar scadea, iar leul s-ar aprecia.

Si unii constructori au afirmat ca vor trece la preturi in lei. Instabilitatea euro din ultimele zile ne-a determinat sa stabilim preturile de vanzare a locuintelor in lei. La aceasta se adauga si faptul ca majoritatea producatorilor de materiale s-a orientat spre preturi in lei, afirma reprezentantii Impact.

×