x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Prezentatorii tv si-au luat decoruri noi

Prezentatorii tv si-au luat decoruri noi

11 Mar 2004   •   00:00

O data cu venirea primaverii se schimba la fata si emisiunile tv. In sensul ca primesc decoruri noi. Din fericire pentru unii telespectatori si din pacate pentru altii, formatul productiilor va ramane aproximativ acelasi.

In sfarsit "Din dragoste" a primit o canapea mai comoda si mai mare, ca tare s-a mai chinuit Mircea Radu timp de cativa ani, impartind cu invitatii acelasi obiect de mobilier din piele alba, pe care l-a avut pana de curand. In fundal a aparut o scara, s-au mai inlocuit si niste tablouri, iar pardoseala este in stil dinamovist, adica in alb si rosu. Desi este acelasi, spatiul pare ca s-a mai marit. Chiar si usa, pe care trebuie sa intre cel dupa care plange invitatul cu inima ranita, pare ca si-a mutat locul. Desi de multe ori ramane simplu obiect de decor, deoarece in cadrul ei nu apare nimeni.

Piesele demodate, "aruncate " de Mircea Radu, au ajuns la "Ciao, Darwin", la "Intoarcerea in timp", fiindca rubrica amintita are un studio separat, care necesita multe reamenajari. La Dan Negru insa, au mai aparut niste palmieri, dar nu de-ai lui Agathon, ci unii din plastic, luminati de beculetele instalatiilor.

Atmosfera intima care s-a creat de-a lungul vremii in studioul emisiunii "De 3x femeie " a fost schimbata cu un platou mult mai mare, in care troneaza, drept in mijloc, o canapea semicirculara, plasata pe un postament in forma de cerc. Locul unde stau oaspetii, o canapea moderna, contrasteaza teribil cu celelalte piese de mobilier, de tipul celor de epoca, incadrate in rame aurii. Scena pe care urca solistii invitati se afla undeva in spate, astfel ca interpretii trebuie sa faca turul insulei pentru a ajunge sa presteze play-back-ul de rigoare.

Lui Catalin Maruta, la "Tonomatul DP 2", i s-au adus cateva fotolii in forma de palma. Bucuria prezentatorului a fost umbrita de faptul ca inca de la prima editie fotoliului pe care s-a asezat i s-a desprins un rulment, gazda fiind cat pe ce sa cada cu roatele-n sus. Noul decor i-a creat probleme si regizorului de platou, pe care Catalin il surprinde deseori ridicandu-se brusc si iesind cu capul din cadru.

Si la "Iarta-ma!" se asteapta o schimbare totala de decor, incepand cu elementele de mobilier si terminand cu cromatica. Noua amenajare va da senzatia de mai mult spatiu, si acesta tot circular. Intrarea in scena a invitatilor, dar si a prezentatoarei, ramane inca o surpriza, pe care producatorii vor sa o pastreze. Aceasta se va face din alt plan. Emisia nu se va mai filma in Studioul 3, ci se va muta in platoul cel mai nou al TVR, cel din Pangratti. Decorul va integra si doua plasme moderne, in care vor putea fi urmarite interviurile cu invitatii.

"Surprize, surprize" beneficiaza si ele de noi decoruri. Iata ce ne-a dezvaluit, in premiera, Andreea Marin: "Avem bucuria de a ne petrece impreuna serile de sambata intr-o casa nou-nouta. Studioul Alexandru Bocanet va beneficia anul acesta de cel mai spectaculos decor din Romania, comparabil cu cele din Italia sau Spania. Vor fi si decoruri suspendate, va fi o surpriza in adevaratul sens al cuvantului ". Sa speram ca va disparea din platou si buclucasa treapta de la scara, cea de care s-au impiedicat si au cazut, in direct, cativa invitati de-ai Andreei.
( CATALINA IANCU )

×