x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Rasfatati-va florile de apartament!

Rasfatati-va florile de apartament!

01 Mai 2004   •   00:00

IMOBILIARE

Cum primavara si-a intrat bine in drepturi este momentul ca si florile dumneavoastra de apartament sa se bucure de noul anotimp. Rasfatati-le nitel!
FLORINA ZAINESCU

GLOXINIILE. Cu siguranta va vor fi recunoscatoare daca le schimbati pamantul. Scoateti bulbii, curatati-i cu grija de pamant si replantati-i intr-un sol proaspat. Pamantul de padure sau turba sunt cele mai recomandate sa va gazduiasca floarea preferata. Nu umpleti ghiveciul cu pamant pana la margine, lasati cativa centrimetri pentru ca atunci cand udati floarea, apa sa nu dea pe afara. Pentru inceput, stropiti-va gloxiniile cu masura, folosind o apa dedurizata (fiarta si racita) la temperatura camerei. Mai tarziu, pe masura ce mercurul urca in termometre, aveti grija ca pamantul sa fie tot timpul umed.

CACTUSII. Daca tineti la amicii dumneavoastra cu tepi, nu exagerati cu udatul! In aceasta perioada tratati-i doar cu cateva picaturi de apa. Dar o data cu cresterea temperaturii, udati-i mai des si cu o cantitate mai mare de apa. Si nu uitati ca, dupa cateva saptamani, sa-i hraniti cu un fertilizant adecvat.

TUNSORI. Acum este momentul sa le faceti niste 〞frezuri" la moda trandafirului japonez, leandrului sau ficusului. Cu o foarfeca speciala, taiati-le ramurelele uscate sau rebele, astfel incat planta dumneavoastra sa aiba o 〞coroana" frumoasa.
Sursa: www.plantesiflori.go.ro

×