x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old RomaLia Roberts

RomaLia Roberts

14 Feb 2004   •   00:00

Saptamana aceasta a inceput cu sfarsitul scandalului legat de incalcarea moratoriului privind adoptiile internationale.

A fost un val mare, cu mesaje dure, cu anchete, cu degete ara tatoare fluturate amenintator in aer, cu Arie Oosttlander pus de-a curmezisul, cu Adrian Nastase iritat si ironic, cu baroana la Bucuresti si cu Basescu la televizor. Cand am auzit nume ca: Romano Prodi, Hose Maria Asnar ori Berlusconi, amestecate de Basescu in povestea asta, am sarit in sus de bucurie: ura, ura, iar avem scandal cu Uniunea Europeana! Il si vedeam pe Ion Iliescu nervos, maturand prin palatul Cotroceni cu Adrian Nastase, pus apoi in genunchi, dupa usa, in cancelaria cea noua; pe Emma Nicholson, dandu-i in cap cu moratoriul lui Serban Mihailescu, cautandu-i prin buzunare spaga luata de la Berlusconi pentru cei 105 copii, si, in fine, pe Gunther Verheugen, declarand greva foamei, in fata a zece puradei prinsi la cersit in metroul din Bruxelles, in semn de solidaritate cu acestia si cu toti copiii care sunt siliti sa plece din Romania.

Scandalul asta a avut un sfarsit subit, precum vapaia. Miercuri, daca nu ma insel, cand nici nu plecase bine baroana de pe Otopeni, de la Bruxelles, vine vestea ca Romania si Bulgaria vor primi de la UE suport financiar de 15 miliarde de euro, incepand cu 1 ianuarie 2007. Din secunda aia, scandalul cu adoptiile a intrat in categoria "Mucles!" sau "Las-o jos ca macane!". Adversarii lui Nastase au inghitit in sec, iar cautatorii de noduri in papura au ramas cu nodul in gat. Si eu m-am inecat, ce-i drept, dar nu din cauza lui Adrian Nastase, ci de ras, din cauza Liei Roberts.
Desi nu vad cum ar putea fi votata de majoritatea romanilor, mie Lia Roberts imi da un sentiment pozitiv, relaxant, "americanesc". Oricum, e o pata de culoare, are o alta experienta, vine din Nevada - SUA, este milionara, este prietena cu George Bush, face politica la republicani, e energica, are zambet de Hollywood si noroc de Las Vegas. Toate acestea ar putea sa dea bine in fata multor alegatori.

Publicitate politica: O femeie pentru viitorul tarii. O romanca din Nevada. Ne va da totul! Ne va da ce are mai bun! O femeie care vrea sa sacrifice visul american, pentru cosmarul romanesc.
Votati RomaLia! Votati RomaLia Roberts.

Toti candidatii, dar mai ales PSD-ul ar trebui sa vada, sa cantareasca ce poate insemna Lia Roberts pentru ei si politica romaneasca. Eu cred, mai in gluma, mai in bascalie, ca Lia Roberts ar putea fi un mare sprijin pentru PSD. Explicatie: pentru ca, daca va castiga alegerile, din 2005 incolo, PSD-ul nu va mai avea pe cine sa dea vina in cazul ca va inregistra esecuri cu integrarea. De ce? Pentru ca fosta guvernare, adica cea de-acuma, cum s-ar zice, la fel ca si fostul presedinte, adica domnul Iliescu, sunt tot ei. De asta-i buna alternanta la putere: ai pe cine sa dai vina. Daca vor castiga si la toamna, in formula Adrian Nastase, presedinte, PSD-ul, la guvernare, n-or sa mai poata spune niciodata ca "de vina pentru coruptia generalizata si situatia grea a tarii este politica inconstienta a fostei guvernari". Nu-l vor mai avea la indemana pe Emil Constantinescu, care fie vorba intre noi, s-a cocosat de cate i s-au pus in carca, cu si fara vina. Deci, singura sansa pentru PSD de a gasi vinovati pentru eventualele esecuri care ar aparea, asta in cazul ca va ramane la guvernare dupa 2004, este Lia Roberts, presedinte. E adevarat, ar mai putea fi si Stolojan sau Vadim, dar mai bun tap ispasitor decat o femeie nu exista, mai ales in politica. Cel putin la prima vedere. La a doua vedere, nu stiu, iar la a treia vedere, mai vorbim.

×