x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old S-au inmultit accidentele la schi

S-au inmultit accidentele la schi

09 Feb 2005   •   00:00

PARTIEEE!
NEATENTIE? - Incidentele de pe partii s-au tinut lant Accidentele pe partiile de schi s-au inmultit in ultima saptamana. Schiori de diverse varste s-au accidentat din cauza neatentiei, dar principalul motiv al incidentelor de pe partii ramane numarul foarte mare al celor care se dau cu sanii, pungi de plastic si alte dispozitive improvizate.
ALEXANDRU NASTASE

ILEGAL. Folosirea saniilor si pungilor de plastic pe partiile de schi este interzisa printr-o hotarare de guvern
Doi turisti, amatori de schi extrem, s-au ratacit la inceputul acestei saptamani in Muntii Bucegi, in zona Sinaia. Amatori de senzatii tari, cei doi au decis sa renunte la Valea lui Karp si la celelalte partii amenajate de la Sinaia si au plecat in cautarea unor locuri neamenajate, unde sa schieze. La intoarcere insa, pentru ca se inserase, nu au mai gasit drumul de intoarcere si s-au ratacit. Salvamontistii au primit apelul de ajutor dupa cateva ore, in care cei doi rataciti au incercat in zadar sa gaseasca drumul de intoarcere. Au fost gasiti de salvamontisti tarziu, in noapte, teferi.

CAMPULUNG MOLDOVENESC. Un adolescent din comuna suceveana Vama s-a accidentat grav la schi, dupa ce a iesit de pe partia mare din Campulung Moldovenesc, fiind descoperit de un salvamontist si de un alt schior. Tanarul, care a spus ca schiaza de la 7 ani, se afla pe partia mare din Campulung Moldovenesc. Dupa cateva coborari in slalom cu viraje largi, la un moment dat a iesit de pe partie si a ajuns pe un damb, de unde a plonjat in cap si s-a rostogolit de mai multe ori. Adolescentul a fost gasit de un alt schior si de un salvamontist, care l-au transportat pana la prima cabana, iar de acolo la Spitalul Municipal din Campulung Moldovenesc. Ulterior, baiatul a fost transferat la Spitalul Judetean Suceava. Tot pe partia din Campulung Moldovenesc, alti doi adolescenti suceveni s-au accidentat in timp ce se aflau la sanius, fiind internati in spital.

MOMENT DE RECULEGERE
Un grup de snowboarderi a tinut la sfarsitul saptamanii trecute pe partia Cocosul din Predeal un moment de reculegere in memoria turistului care a decedat cu cateva zile mai devreme, in urma unui accident la schi. Tinerii spun ca si-ar fi dorit sa fi participat in numar mai mare si ca, in nici un caz, nu a fost vorba despre un protest fata de autoritati. Am fost intelesi gresit. E adevarat ca ne-am spus si pasurile, dar nu a fost vorba de un protest in adevaratul sens al cuvantului. S-a exagerat foarte mult, a declarat unul dintre cei care au participat la momentul de reculegere de pe partia Cocosul. Snowboarderii spun ca sunt nemultumiti de faptul ca autoritatile ii tolereaza pe cei cu sanii si pungi de plastic pe partiile de schi. Chiar in timpul momentului de reculegere, cateva zeci de persoane se dadeau cu saniile sub ochii jandarmilor pusi sa previna astfel de activitati.

Concurs pentru perechi de Ziua indragostitilor

Week-end-ul acesta se anunta multa aglomeratie pe partii. Si asta, pentru ca luni este Ziua indragostitilor, iar administratorii partiilor au decis sa organizeze tot felul de evenimente pentru indragostiti. Se va intampla pe mai multe partii din tara, intre care in toate statiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Brasov, partiile din Parang sau Vatra Dornei. Din pacate, sarbatorirea Zilei indragostitilor va fi destinata mai ales celor care vin pe partie pentru a se da cu sania sau cu pungile. Vor avea loc numeroase concerte si demonstratii ale echipelor de salvamontisti. Pentru schiori va fi organizat pe Partia Kalinderu din Busteni un concurs de schi pentru perechi. Acestea vor avea loc pe o portiune de dificultate medie a partiei, iar cuplurile vor concura unele impotriva celorlalte. Vor fi oferite cateva nopti de vis in pensiunile din Busteni.

CEA MAI TARE VACANTA LA SCHI
Ziua mult- visata. Predeal, 5 februarie 2005 Fotografie trimisa de Dan Mihaila
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.
×
Subiecte în articol: schi s-au