x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Seculici a renuntat la actiunile Recons

Seculici a renuntat la actiunile Recons

01 Iun 2005   •   00:00

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, a anuntat ieri, intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Local Municipal, ca actionarii Recons au decis sa renunte la majorarea de capital, in urma scandalului public declansat, si ca Municipalitatea va redeveni actionar majoritar al acestei societati.

Falca a declarat ca, in urma prejudiciilor de imagine aduse conducerii Primariei si vicepremierului Gheorghe Seculici (foto), care este actionar la Recons, toti ceilalti actionari au decis sa nu mai contribuie la majorarea de capital.

APROBARE. Practic, din acest moment CLM detine din nou 99% din Recons, astfel ca orice speculatii privind o afacere ilegala ar trebui sa inceteze. In plus, este de precizat ca majorarea de capital a fost aprobata de un judecator, conform practicilor, la Registrul Comertului, ceea ce dovedeste legalitatea actiunii, a spus Falca. Dupa acest anunt, primarul le-a cerut consilierilor sa retraga dreptul reprezentantilor CLM in consiliile de administratie de la societatile Municipalitatii de a lua decizii similare fara consultarea Consiliului Local. Practic, pentru a exista transparenta totala in astfel de actiuni care privesc societatile Municipalitatii, deciziile se vor lua doar in CLM, a spus Falca.

ACTIONAR. Vicepremierul Gheorghe Seculici devenise unul dintre actionarii importanti ai Recons Arad, societatea care administreaza fondul locativ de stat din Arad si aproximativ 250 de spatii comerciale. Printr-o majorare de capital la Recons si prin emiterea de actiuni noi, Proiect SA, la care vicepremierul Gheorghe Seculici detine 48% din actiuni, si alte cinci firme au preluat controlul asupra societatii, astfel ca CLM Arad, care nu ar fi fost notificat despre aceste actiuni, a ajuns sa aiba un pachet de actiuni de 33%, fata de 99% cat avea inainte. (Monica Iordache)

×