x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Silvoturismul, o alternativa

Silvoturismul, o alternativa

01 Apr 2005   •   00:00

Silvoturismul este un alt fel de turism decat cel cu care ne-am obisnuit pana acum. Acesta se bazeaza pe resurse naturale, care exista deja si care trebuie doar valorificate.

LEGATURA. Prietenia dintre om si cal este veche de secole
Administratiile locale si cei care activeaza in turismul rural vor sa incurajeze acest segment. Vrem sa modernizam cabanele si sa oferim servicii de calitate, astfel incat sa atragem cat mai multi turisti straini, a declarat Simion Maftei, director general al Regiei Nationale a Padurilor (RNP). Regia va pune la dispozitia turistilor cabane de vanatoare si de protocol, din diferite judete ale tarii. Turistii se vor putea bucura de linistea padurii, de peisaje, de parcurile naturale, de preparatele si muzica traditionala romaneasca, iar cei care sunt curajosi pot lua lectii de calarie.

TARIFE. O plimbare calare pe ponei costa 3 euro pentru 30 de minute, lectiile de calarie pentru avansati costa 15 euro de persoana pentru o ora, iar pentru incepatori pretul este de 10 euro de persoana pe ora. Aceste preturi nu includ TVA, iar plata se face in lei.

CAI. La noi in tara se gasesc in prezent 880.000 de cai de rasa, 17 unitati hipice, ferme de elita, respectiv 13 herghelii in care cresc 14 rase pure, varietati si rase in devenire si exista patru depozite de sine statatoare cu armasari de monta publica. Printre rasele existente la noi in tara gasim: Trapasi, Semigreu Romanesc, Shagya Araber, Lipitan, Hutul, Ardenez, Nonius, Pursange Englez sau Arab. (Elena Stan)

LECTII DE CALARIE
Calaria poate fi invatata de oricine, indiferent de varsta, iar plimbarile calare reprezinta un mod deosebit de a va petrece timpul liber. Cei care doresc sa deprinda cateva dintre tainele calariei trebuie sa urmeze cateva ore de instruire. Specialistii recomanda minimum 10 sedinte de calarie pentru a va familiariza cu regulile de baza. Pentru aprofundarea comenzilor si stapanirea deplina a calului, mai este nevoie de inca 10 sedinte de cate o ora.

×