x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Sorin Oprescu, candidatul PSD la capitala

Sorin Oprescu, candidatul PSD la capitala

28 Feb 2004   •   00:00

Sorin Oprescu, vicepresedinte al PSD, are toate sansele sa fie candidatul partidului de guvernamant pentru functia de primar general.

In sondajul efectuat de Organizatia PSD Bucuresti, Oprescu a obtinut cele mai multe voturi, devansandu-l pe Gabriel Oprea, fostul prefect si actualul ministru delegat al Administratiei Publice. Surse din partid au confirmat ieri faptul ca Sorin Oprescu se va inscrie in cursa electorala pentru functia de primar general. Este pentru a treia oara cand vicepresedintele PSD ar incerca sa castige scaunul de sef al Capitalei. Pana in prezent insa, Oprescu nu se poate lauda decat cu doua esecuri. In 1998 a fost invins de Viorel Lis, iar in 2000 de Traian Basescu, cel care-i va fi rival si de data asta. Luat pe nepregatite, Sorin Oprescu a precizat pentru ziarul nostru: "In clipa de fata nu sunt oficial candidat al Primariei Capitalei". Prezentarea oficiala a candidaturii va fi probabil saptamana viitoare.

Situatie confuza la sectoare

Lucrurile nu sunt inca foarte clare la primariile de sector. Pana in prezent, doar trei primari de sector au fost confirmati drept candidati la alegerile locale din luna iunie. Astfel, la Sectorul 1 va fi Vasile Gherasim, la Sectorul 2, Neculai Ontanu si la Sectorul 6 Dan Darabont. Eugen Plesca, primarul Sectorului 3, a iesit bine in sondaje, dar candidatura sa nu a fost insa batuta in cuie. Acelasi post este ravnit si de Florin Luican, fostul prefect al Capitalei, actual consilier PSD la Sectorul 3. Situatia este confuza si la Sectorul 4, unde pe lista de pretendenti la functia de primar se numara actualul primar, Vasile Mihalache, Ioan Enciu, viceprimar al Capitalei, Cristian Popescu, zis si Piedone, si Radu Dumitru, directorul Administratiei Cimitirelor. In ceea ce-l priveste de Marian Vanghelie, primarul Sectorului 5, conducerea Organizatiei PSD Bucuresti inca se mai gandeste daca sa-l pastreze sau nu.
( MONICA ANDREI )

×