|
|
Dupa ce am spalat bine geamurile, m-am apucat sa caut prin casa niste ziare mai vechi ca sa le sterg ca lumea. In cautarile mele disperate am dat si peste dezastrul din camara si peste cel din debara, dar i-am gasit scuza: Asa e cand se face curat. Intr-un tarziu, cand imi pierdusem de mult speranta, tot cotrobaind prin dulapuri, am reusit sa gasesc un teanc de ziare. Am dat la un moment dat si peste o colectie de biletele de amor pe care si le trimiteau unul altuia pe vremuri, dar zau ca nu m-am uitat sa vad ce scria, mai ales ca pe unul erau versuri de-ale ei (cam rasuflate intre noi fie vorba), dar altfel dragute, ca de, erau pentru fii-miu. (Am tras si eu cu ochiul!) Dar pana aici mi-a fost. De unde era sa stiu eu pentru ce tine ea ziarele alea? Eu le tin pentru sters geamuri. Le citesc, bag la cap si gata. Auzi la ea! Ca i-am stricat colectia. Ca erau reviste literare si ca eu am sters geamurile cu cine stie ce fragment de roman! I-am zis eu: sa termine de citit cartile alea din biblioteca si pe urma sa treaca si la ale mele. Am toata colectia romanelor de dragoste. Mi-a spus ca n-are nevoie si de-atunci nu mai vorbeste cu mine, desi, ca s-o impac, am facut si sosul pentru spaghete, ala care ii place ei mai tare, cu masline si cu ciuperci.
Dar se pare ca nu i-a trecut. Eu de unde era sa stiu. Ca daca vedeam ca sunt ziare de acum 10-15 ani, nici geamurile nu le stergeam cu ele. Ce ti-e si cu tineretul asta! Nici de mancare nu i-a mai ars. A stat bosumflata toata ziua. Mi-a parut rau, fiindca, una peste alta, am inceput sa tin la ea.
POVETE
|
SOSURI. Ceapa pentru sosuri se fierbe in foarte putina apa si se trece apoi prin sita; aveti grija insa si nu amestecati si apa in care a fiert.
PASTELE. Pastele se pun la fiert in apa clocotita si dupa doua-trei minute de fierbere se strecoara si se tin sub jet de apa, se limpezesc, apoi se pun din nou la fiert cu apa rece. Astfel, pastele nu se vor mai lipi.
Citește pe Antena3.ro MASLINELE. Daca maslinele pe care le veti pune in sos sunt ceva mai sarate nu mai adaugati sare deloc si, eventual, puteti indulci totul cu o lingurita de miere. |