x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Sufrageria - locul de luat masa

Sufrageria - locul de luat masa

13 Apr 2005   •   00:00

  • de GEORGIANA TEODORESCU
  • SPATIU & PERSONALITATE

  • Imagine OVO-Design
  • Dining ELITE I, 2.938 euro + TVA
  • Fie ca va permiteti sa amenajati o sufragerie separata sau trebuie sa amenajati una intr-un colt al camerei de zi, spatiul trebuie sa fie relaxant si primitor.

    Datorita proiectelor de locuinte sociale dupa care s-au construit majoritatea blocurilor de la noi ( si care nu au avut prevazut spatiu pentru amplasarea locului de luat masa) sufrageria este asociata de multi cu camera de zi. In realitate, cuvantul sufragerie se refera strict la spatiul in care este asezat locul de luat masa. Fie ca va permiteti sa amenajati o sufragerie separata sau trebuie sa amenajati una intr-un colt al camerei de zi, spatiul trebuie sa fie relaxant si primitor.

    Mai multe considerente trebuie avute in vedere la amenajarea unui astfel de spatiu: ce fel de incapere este si cum va fi folosita in ansamblu, cate persoane servesc masa in mod regulat sau daca va fi un loc rezervat ocaziilor speciale, accesul la bucatarie sa fie sigur si usor. In spatiile mici, masa tinde sa devina multifunctionala. Mancam, vorbim, invatam, muncim si ne jucam asezati in jurul mesei. Pentru astfel de situatii, alegeti o masa extensibila care sa nu ocupe mult spatiu si care sa poata fi extinsa cand aveti mai multi musafiri. Achzitionati si cateva scaune pliante cu acelasi scop. Lumina trebuie sa fie suficienta dar discreta in acelasi timp.

    Culorile pastelate sunt indicate pentru crearea unei armonii cromatice linistitoare.

    ×
    Subiecte în articol: masa