x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Televiziune/Economisti pe sticla

Televiziune/Economisti pe sticla

29 Apr 2004   •   00:00

MASS-MEDIA

Frumuseii Victor Slav (Pro TV) si Radu Valcan, carcotasul Huidu, matinala Silvia Nicula (ultimii trei Prima Tv) si Radu Soviani (B1 Tv) au o legatura nevazuta, pe care vrem sa v-o dezvaluim. Sunt economisti cu acte-n regula si ca ei mai sunt si altii in televiziuni. Iata-i.
CLAUDIA DABOVEANU

Vedeta Antenei 1, Gabriela Vranceanu Firea, are un master in Management bancar si bursier (ASE) si este doctorand in Moneda-Credite al aceleiasi facultati. Fascinata in aceeasi masura de jurnalism tv si economie, Gabi Firea vrea sa-si impace fericit pasiunile. Pe langa Observatorul de weekend realizeaza si prezinta emisiunea 〞Saptamana financiara" si, de saptamana viitoare, va fi moderatoarea talk show-ului electoral 〞Primarie, te iubesc!". 〞M-a fascinat domeniul economic mai ales citindu-l pe Paul Samuelson. Daca ar fi sa primesc acum, la 31 de ani, o oferta tentanta din domeniul economiei, raspunsul ar fi, in principiu, 〞Da!", dar m-as gandi ca as porni din start cu handicapul lipsei de experienta. Colegii mei de aceeasi varsta ar avea in spate ani buni de practica, desi, teoretic, ne aflam la acelasi nivel".

ALTERNATIVA. Elena Lasconi este reporter PRO TV. Are studii de marketing si o licenta de nota 10 cu titlul 〞Marketingul in televiziunea comerciala". Spune ca pentru ea economia este o pasiune, iar televiziunea un hobby, pentru care nu-ti trebuie studii de specialitate, ci feeling. 〞Nu stiu daca sunt un reporter de nota 10, dar Facultatea de Relatii Internationale (ASE) am terminat-o in primii 10. Pentru mine, jurnalismul si economia au o casnicie fericita. Nu stiu daca as fi un bun economist, dar cu siguranta as fi unul serios. Cel mult, ma vad in postura de cercetator in marketing sau PR. Sunt sigura ca pasiunea mea pentru marketing ma va ajuta intr-o zi. E bine sa ai in buzunarul vietii intotdeauna o alternativa".

FLEXIBIL. Pe Vlad Sterescu il vedem la PRIMA TV, in postura de producator si prezentator al emisiunilor 〞Politia in actiune" si 〞Al saselea simt". Are propria firma producatoare de emisiuni, iar colaborarea cu Prima este foarte fructuoasa, pentru ca Vlad se autodefineste drept un tip tenace si flexibil. 〞Imi merge bine in jurnalismul de televiziune si pentru ca am studii de economie. Cred ca, daca n-ar fi chestia asta cu televiziunea, as fi fost un bun economist si un si mai bun... vanzator. Pe undeva, inca din facultate, se prefigura o imbinare intre economie si televiziune. Lucrarea mea de diploma s-a numit 〞Marketing si publicitate TV".

×