x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Terenuri agricole - Scad taxele de transfer

Terenuri agricole - Scad taxele de transfer

25 Feb 2005   •   00:00

Taxa pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol ar putea fi diminuata de la 400% la mai putin de 10% din valoarea de circuit a terenurilor sau chiar eliminata pana in aprilie, potrivit presedintelui interimar al PD, Emil Boc.

IOHANA ONACA PUDREA

El a declarat ca Grupul de lucru pentru reformarea administratiei publice a fost mandatat de conducerea democrata sa elaboreze un proiect de lege care sa vizeze eliminarea sau diminuarea semnificativa a acestor taxe. Am dori ca, in aceasta primavara, o data cu deschiderea sezonului pentru constructii, oamenii sa nu mai fie in fata acestei taxe aberante care ii blocheaza de la investitii si de la realizarea unor ansambluri de locuinte sau de locuinte individuale. De la 400% ea trebuie fie eliminata, fie coborata la un nivel decent, intre 10% si 1%, a explicat Boc.

LEGISLATIE. O propunere legislativa in acest sens a fost depusa deja la Camera Deputatilor de deputatii democrati Daniel Buda, Monica Iacob-Ridzi, Augustin Zegrean si Ioan Oltean. Ei propun ca scoaterea definitiva din circuitul agricol a terenurilor care au fost trecute, potrivit legii, in intravilanul localitatilor in vederea realizarii constructiilor de orice fel sa fie facuta cu plata de catre persoanele fizice si juridice a unei taxe in cuantum de 1% din valoarea de circuit a terenurilor.

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca nu se opune unei eventuale reduceri sau chiar eliminarii taxei pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol.

×