x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Trei ani de puscarie pentru trasul in poza al vilelor demnitarilor

Trei ani de puscarie pentru trasul in poza al vilelor demnitarilor

13 Feb 2004   •   00:00

Demnitarii vor sa-si protejeze vilele ridicate cu "atata truda" de ochii indiscreti ai presei.

Si cum o puteau face decat printr-o lege?! Deputatii Comisiei juridice au aprobat o modificare a Codului Penal propusa de Guvern, care prevede inchisoare de la 1 la 3 ani sau amenda pentru cei care folosesc mijloace de interceptare de date, informatii sau imagini de la distanta fara consimtamantul persoanei in cauza. Puscarie pentru o poza
MONICA IORDACHE

Ziaristii care fotografiaza vila unui demnitar, casa de vacanta sau piscina acestuia ar putea face inchisoare de pana la trei ani.
Deputatii din Comisia juridica au adoptat ieri un amendament la Codul Penal care prevede ca incalcarea dreptului la viata privata al unei persoane, prin folosirea unor mijloace de interceptare de date, informatii sau imagini de la distanta, fara consimta mantul persoanei, se va pedepsi cu inchisoare de la 1 la 3 ani sau cu amenda. Vicepresedintele Comisiei juridice Emil Boc (PD) a declarat ca o astfel de prevedere, care nu exista in Codul Penal aflat in vigoare, restrange libertatea de exprimare. In timpul sedintei comisiei, Boc a propus, fara succes, sa existe "o demarcatie" intre dreptul la viata privata a unei persoane particulare si dreptul la viata privata a unei persoane publice. Amendamentul propus de Boc arata ca fapta nu ar constitui infractiune daca se refera la aspecte ale vietii private a unui demnitar si care i-ar afecta capacitatea de exercitare a mandatului.

COALITIE. Deputatii PSD si PRM s-au coalizat pentru a respinge amendamentul lui Boc, sustinand ca viata privata a persoanei publice trebuie protejata la fel ca viata privata a oricarei alte persoane. Deputatii din comisie au mai stabilit ca persoanele care confectioneaza, comercializeaza, instaleaza sau utilizeaza mijloace tehnice destinate interceptarii sau impiedicarii comunicatiei vor fi sanctionate cu inchisoare de la 2 la 7 ani.

×