x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Utile

30 Apr 2004   •   00:00

MISIUNEA CASA

Adrian Vancica - gazda Misiunii Casa de la Antena 1, va ofera explicatii utile si noutati interesante.
MISIUNEA CASA

Mic dictionar de profil

Planseul este un element arhitectural orizontal, portant sau non-portant, conceput pentru a rezista la sarcini grele. Principalele tipuri de plansee sunt din lemn si din beton.

Acoperirea este produsul conceput pentru a fi functional si in acelasi timp, decorativ. Parchetul si placarile sunt pardoseli "dure", iar mocheta, linoleumul, cauciucul sau pluta sunt pardoseli "flexibile". In anumite conditii, dupa o pregatire specifica, ele pot servi ca baza pentru montarea unei acoperiri noi. In aceasta situatie, suportul trebuie sa prezinte urmatoarele calitati: planeitate, rezistenta, stabilitate, porozitate normala (in cazul pardoselilor de ciment), absenta umiditatii.

Raspundem cititorilor

Domnul Balan Valentin ar dori ca "Misiunea Casa" sa fie difuzata de doua ori pe saptamana sau macar sa aiba o durata mai mare. Va multumim pentru aprecierile si incurajarile dumneavoastra. Actualul contract cu Antena 1 prevede o difuzare pe saptamana (duminica) si o durata a emisiunii de 18 minute. In viitorul nu foarte indepartat, in functie si de punctele de audienta obtinute, vom incerca o extindere a duratei emisiunii. Asteptam, in continuare, observatiile si intrebarile citiorilor nostri la adresa de mail: contact@misiuneacasa. ro sau la CP 148, OP 63, Bucuresti.

Solutii

Modulele de biblioteca

Modulele de biblioteca pe care vi le propunem sunt niste simple cutii din PAL melaminat. Atasate insa pe perete, vor produce un efect deosebit. Asamblarea modulelor se face dupa sistemul inchiderii cu cepuri. Adezivul folosit poate fi Moment Wood Express de la Henkel Romania, un adeziv rapid, special pentru lemn. Se executa gaurile in perete, dupa o masurare atenta. Se introduce o cantitate mica de adeziv in gauri. Prin batere usoara cu un ciocan, se introduc cepurile.

Rafturile de sticla

Putem lipi etajerele de sticla in suporturile lor cu Moment Super Epox, un adeziv bicomponent bazat pe rasini epoxidice. Adezivul amintit poate fi folosit atat pentru sticla ,cat si pentru metal, piatra, lemn, plastic si ceramica. In cazul etajerelor de sticla, aplicam adezivul numai pe o parte. Nu este necesara presarea. Simplul contact este suficient. Aderenta este mare si se obtine o foarte buna rezistenta mecanica dupa intarire.
×