x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Vacanta Mare e cu audienta la pamant

Vacanta Mare e cu audienta la pamant

22 Apr 2004   •   00:00

Umorul practicat de baietii de la Vacanta Mare pare a fi din ce in ce mai putin pe placul publicului, lucru dovedit de cifrele din ce in ce mai mici de audienta pe care la face emisiunea de la Pro TV.

Zilele in care Garcea & Co faceau ratinguri de aproape 20% par apuse. Cifrele furnizate de TNS/AGB International indica o scadere drastica a audientei grupului Vacanta Mare. In toamna lui 2001, timp de trei luni, Vacanta Mare a atins o audienta de aproape 19%. In sezonul urmator, in prima jumatate a anului 2002, Garcea si ai lui au ramas bine infipti si au facut o audienta medie de 16,3%, pentru ca in toamna, la revenire, sa 〞salte" pana la 18,3. Si in 2003, lucrurile s-au prezentat extrem de pozitiv pentru Vacanta Mare si nimic nu prevedea 〞caderea" din 2004.

INCEPUT BUN, CONTINUARE... Inceput bun, continuare... Anul a inceput relativ bine, cu un rating mediu pe luna februarie de 18,2%. In martie au facut 14,2% si parca- parca... ceva nu era in regula. A venit luna aprilie si, daca este sa calculam primele trei editii din aceasta luna - 4, 11 si 18 aprilie - observam ca media ajunge la un frisonant 11,2. Unde mai punem ca de Pasti, Vacanta Mare si Teo & Andi Show au facut o medie de 8,3%...

CAUZE. Care sa fie cauza? S-au plictisit spectatorii de genul de umor promovat de Vacanta Mare? Nu mai au baietii inspiratie? Concurenta este mai puternica decat niciodata? Poate cate putin din fiecare. Una dintre posibilele explicatii poate fi intrarea pe piata a emisiunii 〞Folclorul contraataca", difuzata de Antena 1. Prezentata de Andreea Banica si Ionut Dolanescu, emisiunea, care a avut premiera la 11 aprilie, s-a apropiat la un punct de rating de Vacnta Mare - lucru laudabil pentru niste 〞nou-veniti". Acest lucru i-a determinat pe baietii de la Vacanta Mare ca, de la 18 aprilie, sa mute show-ul de la ora 20:00 la ora 22:00.

OFICIAL. Raspunsul oficial al Pro-ului a fost ca mutarea emisiunii de la ora 20:00 la 22:00 nu a survenit de teama ca emisiunea de la Antena 1 le-ar putea 〞sufla" din audienta, ci pentru ca: 〞De la inceputul primaverii se schimba obiceiul de consum al telespectatorilor si se pare ca, din momentul in care ziua este mai lunga, acestia prefera sa se uite la televizor de la o ora mai tarzie, iar noi dorim o expunere maxima pentru Vacanta Mare". Am verificat: singura data cand Vacanta Mare nu a fost la ora 20:00 a fost cand avea ca sponsor un producator de bauturi alcoolice. In rest, chiar si acum un an, tot in lunile de primavara, Vacanta Mare a fost tot de la ora 20:00.

Cristina Ologeanu, Sebastian S. Eduard

×
Subiecte în articol: vacanta vacanta mare