x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Vom schia pana in aprilie!

Vom schia pana in aprilie!

10 Mar 2005   •   00:00

PARTIEEE!
Sezonul oficial de schi s-a incheiat de aproape doua saptamani, dar multe partii raman in continuare deschise. Multi administratori spun chiar ca nu vor inchide partiile pana la 1 aprilie!
ALEXANDRU NASTASE

CONDITII. Temperaturile scazute si partiile excelente, prilej de bucurie pentru iubitorii de schi si snowboard
Statiunile din Transilvania sunt acoperite de zapada cazuta zilele trecute, iar partiile se prezinta inca in cele mai bune conditii. Nici temperaturile anuntate pentru sfarsitul saptamanii nu par a fi deranjante pentru iubitorii de schi. Arieseni, Borsa, Stana de Vale, Sovata sau Vatra Dornei si chiar Paltinis sunt cele mai cautate statiuni, in afara de cele de pe Valea Prahovei. Tot sezonul, cel mai mult a nins in Muntii Apuseni. Cel gros strat de zapada a fost in localitatea Arieseni, situata in judetul Alba, la granita cu judetele Cluj si Bihor. Omatul de pe partia transilvaneana depaseste in continuare doi metri grosime si isi asteapta in continuarea turistii din Ungaria care au venit, uneori si de la distante apreciabile dincolo de granita, in fiecare sfarsit de saptamana. Instalatiile sunt functionale, dar temperaturile vor cobori cateva grade sub 0.

STANA DE VALE. Conditii similare si la Stana de Vale, dar aici stratul de zapada este ceva mai subtire, masurand doar un metru si jumatate. Informatiile arata ca drumul spre statiune este practicabil, in ciuda ninsorilor din ultimele zile. Temperaturi negative, in jurul valorii de -5 grade Celsius. Nici in Vatra Dornei nu s-au inchis partiile, zapada masurand peste un metru, iar instalatiile de transport pe cablu fiind functionale.

BORSA SI PALTINIS. Localitatea Borsa, din Maramures, are peste un metru de zapada naturala pe partii, instalatii care functioneaza si toate conditiile pentru un week-end excelent la schi. In statiunea Paltinis, situata la 30 de kilometri de Sibiu, zapada de pe partii masoara intre 80 si 90 de centimetri, iar conditiile de schi sunt foarte bune.

ZAPADA DE UN METRU PE VALEA PRAHOVEI
POIANA BRASOV. Temperaturile vor cobori spre -9 grade
Ninsorile abundente din ultima saptamana au facut ca pe partii sa fie zapada de aproape un metru. Administratorii de partii spun ca nu exclud posibilitatea ca si aici sezonul sa se prelungeasca pana spre 1 aprilie, mai ales daca temperaturile vor fi la fel ca in acest week-end, adica in jurul valorii de -5 grade Celsius. In Poiana Brasov, erau ieri pe partia Postavarul 80 centimetri, in vreme ce pe partiile din statiune, stratul de zapada masura 90 de centimetri. Temperaturile vor fi, insa, destul de scazute: -14 grade Celsius pe partiile de la Ruia si -9 in Poiana.

CEA MAI TARE VACANTA LA SCHI
Platoul Soarelui, Straja, fotografie trimisa de Liviu Petrescu
Cota 2.000, Sinaia, fotografie trimisa de Florin si Liliana Teica
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.

×
Subiecte în articol: zăpadă schi