x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Vopselele romanesti castiga teren

Vopselele romanesti castiga teren

01 Mai 2004   •   00:00

IMOBILIARE

Importul de vopsele a inregistrat anul trecut o scadere cu 10 procente fata de 2002, se arata intr-un studiu realizat de publicatia Agenda Constructiilor.
DANIELA IVAN

Practic, în 2002, s-au importat 43.317 tone de lacuri si vopsele, în timp ce un an mai tarziu au fost aduse în tara numai 39.334 tone. Cele mai multe produse au fost importate din Germania (27,2 milioane de euro), Italia (14,1 milioane de euro), Marea Britanie (5 milioane de euro) si Franta (4,8 milioane de euro).

CONSUM. Pe piata romaneasca s-au vandut anul trecut vopsele de peste 142,8 milioane de euro, din care produsele nationale au însumat 61,3 milioane de euro. In studiu citat se mai precizeaza ca in domeniul vopselelor, competitia este dominata de razboiul preturilor.

PRETURI MICI. Cei mai multi cumparatori apreciaza, înainte de toate costul si ulterior au în vedere calitatea. Pentru a specula aceasta situatie, marii producatori au lansat, pe langa marcile cu renume, produse-surogat de vopsele ieftine. Realitatea arata ca, în prezent, aproape toti au promovat, sub aceeasi umbrela, produse cu grad diferit de calitate, cautand sa raspunda cerintelor oricarui tip de utilizator.

TENDINTE. In prezent, consumul mediu anual de vopsea in Romania este de 3,5-4 kg pe cap de locuitor si este esimat sa se dubleze pana-n 2007.
×