x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Când nu ar mai trebui să consumăm cafea

Când nu ar mai trebui să consumăm cafea

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2023   •   11:39
Când nu ar mai trebui să consumăm cafea

Putem bea cafea, dar este recomandat să se oprească consumul nu mai tarziu decât după-masă.

Stresul este asociat și cu consumul crescut alcool, droguri și tutun. Cercetătorii au observat, în contextul COVID-19, un fenomen denumit: Sistemul Imunitar Comportamental, care cuprinde procese psihologice (aversiune, impulsivitate) care cresc riscul de infecție.

Radu Baila, doctor certificat al programelor CHIP, dnalife®, specializat și certificat în Medicina Stilului de Viață, Medicina de Precizie dar și membru al Colegiului American de Medicina Stilului de Viață explică faptul că stresul este asociat cu anumite substanțe printre care regăsim și cafeina, mai ales dacă o consumăm în partea a doua a zilei cand nivelul de energie scade.

Dr. Radu Baila  va fi prezent ca speaker în cadrul celui de-al doilea Congres Național cu participare internațională de Medicina Stilului de Viață organizat de Societatea Română de Medicina Stilului de Viață in parteneriat cu Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Evenimentul va avea loc în perioada 27-29 septembrie 2023 și se va desfășura în format online. Tema acestuia este una provocatoare: „Boli letale moderne: Abordăm simptomele sau cauzele?”.

 

×
Subiecte în articol: cafea consum stres