x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Exerciţii pentru o stare de bine 

Exerciţii pentru o stare de bine 

de Maria Coman     |    22 Aug 2023   •   09:00
Exerciţii pentru o stare de bine 

Pe final de vară şi, probabil, cu nostalgia concediilor, o serie de lecturi care să ne ajute să ne conecăm cu noi înşine să păstrăm cât mai mult starea de bine din vacanţă. Sunt cărţi care au schimbat multe vieţi şi care reaşează ceea ce ştim despre noi şi despre corpul nostru. 

Apartenenţa O carte profundă și încântătoare despre căutarea noastră de a ne simți conectați și împliniți într-o lume care ne poate face să ne simțim adesea izolați și singuri. Prin intermediul povestirilor personale și a cercetărilor academice, Toko-pa Turner, scriitoare și profesoară care îmbină tradiția mistică a sufismului cu abordarea jungiană a viselor, explorează cum ne putem găsi locul nostru în lume şi cum putem dezvolta relații autentice cu noi înșine, cu ceilalți și cu natura. Această carte va fi o lectură inspirațională pentru oricine se simte pierdut sau neînțeles și caută un sens mai profund al apartenenței și al conexiunii umane. Descoperă un ghid prețios pentru navigarea în labirintul complex al vieții și pentru a găsi un sens autentic al apartenenței.

 

Cartea Mindfulness pe înțelesul tuturor este una dintre cel mai bine vândute și mai influente cărți din sfera mindfulness. Autorul Bhante Gunaratana, călugăr budist și renumit maestru în meditație, ne conduce pas cu pas prin miturile, realitățile și beneficiile meditației și ale practicii mindfulness. Dedicată atât celor care nu au nicio pregătire în meditație, dar și practicanților experimentați, cartea Mindfulness pe înțelesul tuturor reprezintă un must-have pentru oricine dorește să exploreze beneficiile meditației budiste fiind o resursă excelență pentru a învăţa cum să trăiești o viață mai productivă și mai echilibrată. O carte accesibilă și practică despre cum să practici mindfulness și meditația în mod eficient, cu echilibrul potrivit de simplitate și profunzime. 

Cum ne recăpătăm starea de bine, conectare şi siguranţă

Descoperă un set de 50 de exerciții personalizate, menite să-ți îmbunătățească starea ta de bine. Această carte, scrisă de un expert în teoria polivagală, oferă o abordare practică și ușor de urmat pentru reglarea sistemului nervos și consolidarea conexiunii cu ceilalți. Indiferent de provocările cu care te confrunți (anxietatea, depresia sau stres), aceste exerciții te vor ajuta să te simți mai în siguranță și mai conectat. Cartea conține exemple clare și sugestii de adaptare, făcând-o ideală nu doar pentru terapeuți, ci și pentru oricine dorește să își îmbunătățească starea de bine mentală și emoțională. Începe să experimentezi beneficiile reglării sistemului nervos și consolidării conexiunii cu ceilalți.

 

Stresul. 8 strategii de gestionare 

Gestionarea stresului nu ar trebui să fie stresantă. Stresul cronic își lasă amprenta asupra stării noastre de bine fizice și emoționale; când îi simțim deja efectele - să alcătuim de la zero un plan de gestionare a stresului poate să pară copleșitor. În acest volum ușor de înțeles și bazat pe cercetări - Elizabeth Anne Scott apelează la numeroase ramuri ale psihologiei pentru a prezenta cele mai pertinente informații despre efectele stresului - precum și cele mai eficiente tehnici de a-l gestiona. Folosind această carte - veți dobândi o mai buna înțelegere a stresului care vă afectează. În plus - veți avea acces la instrumente care vă vor ajuta să creați obiceiuri durabile - ce aduc cu sine rezistenţa pe termen lung la stres - și veți putea lucra în ritmul dumneavoastră. Această carte practic demonstrează că mijloacele de atenuare a stării de stres se află la îndemâna fiecăruia și sunt variate. Indiferent că alegeți sportul - meditația bazată pe mindfulness - adoptarea unei alimentații sănătoase - diversificarea activităților care vă fac plăcere sau alte tehnici. 


Dragostea între egali Ce înseamnă iubirea în contextul actual? Sunt încă relevante arhetipurile relaționale trăite de părinții și bunicii noștri pentru modul în care privim astăzi relația de cuplu? Conviețuirea și cooperarea în soluționarea problemelor alături de un partener care ar trebui să ne fie cel mai bun prieten, copărinte, partener sexual și poate partener de afaceri, într-o relație reciprocă și mutuală, reprezintă un demers revoluționar în care nu mai putem apela nici la vechile arhetipuri și mituri și nici la actualele modele neurologice și biologice. Pornind de la bogata sa experiență de psihoterapeut și de la studiile recente din psihologia contemporană, Polly Young-Eisendrath ne oferă un mod de a înțelege relația de cuplu ca dragoste între oameni egali, care împărtășesc aceleași valori și obiective și un ghid în construirea acestui tip de relație. Vom afla cum să identificăm proiecțiile pe care le facem când suntem îndrăgostiți și să le retragem, să-l descoperim pe celălalt și să onorăm diferențele dintre noi, sporind astfel forța relației.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: exercitii stare bine