x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ce fructe și legume nu trebuie mâncate niciodată în stare crudă

Ce fructe și legume nu trebuie mâncate niciodată în stare crudă

de Redacția Jurnalul    |    21 Iul 2024   •   20:20
Ce fructe și legume nu trebuie mâncate niciodată în stare crudă

Consumul de fructe și legume este recomandat de către nutriționiști. Au un plus de beneficii și nutrienți greu de găsit în alte alimente. Dar, cu toții trebuie să știe ce legume necesită să fie gătite înainte să fie mâncate. Deși pot avea un gust plăcut, pot deveni dăunătoare pt organism, dacă nu sunt gătite înainte de consumare.

Roșiile verzi

În timp ce roșiile coapte se consumă cel mai des, fără niciun risc, în stare crudă, în ceea ce le privește pe cele verzi, lucrurile stau diferit. Majoritatea oamenilor le mănâncă crude pentru că pot înlocui murăturile, fără să știe că acestea ascund o mulțime de toxine, care vor ajunge în organismul tău dacă le vei mânca.

Vinetele

Spre surprinderea tuturor, vinetele în stare crudă sunt un pericol pentru organism. Indfierent de rețeta în care le adaugi, acestea trebuie supuse unui proces de gătire înainte. Vinetele crude pot provoca arsuri gastrice și probleme grave de stomac.

Ce fructe nu trebuie mâncate crude

Pe lista produselor ”interzise” se află și câteva fructe. Deși acestea se mănâncă, în general, crude și există puține moduri în care pot fi gătite, unele dintre ele sunt în pericol în stare crudă. Este vorba despre fructele de soc. Ele pot fi infuzate, fierte sau adăugate în băuturi alcoolice, pentru aromă.

×
Subiecte în articol: fructe legume stare cruda