
Frunzele de măslin au compuși bioactivi cu proprietăți antioxidante, antihipertensive, antiinflamatorii și hipoglicemiante. Indiferent de forma în care se consumă, conțin o parte dintre caracteristicile uleiului de măsline.
Beneficiile extractului din frunze de măslin
Măslinul face parte din familia Oleaceae. Extractul din frunze de măslin se obține din frunzele măslinului, numit Olea europaea. Oleuropeina este unul dintre compușii primari extrași din frunza de măslin datorită proprietăților sale antivirale, antibacteriene și antifungice.
Însă trebuie esă fii atent deoarece consumul în cantități mari poate determina iritații la nivelul stomacului sau senzație de amețeală în cazul persoanelor cu tensiunea arterială scăzută.
Anticancerigen
Frunzele de măslin au un rol esențial în lupta împotriva cancerului datorită capacității lor de a opri procesul care stimulează dezvoltarea tumorilor. Compusul oleuropeină are un efect antioxidant și potențial anticancerigen deoarece inhibă reproducerea și migrarea celulelor tumorale avansate.
Tensiune arterială
Extractul din frunze de măslin scade tensiunea arterială sistolică și diastolică. De asemenea, poate preveni hipertensiunea arterială și poate reduce nivelurile trigliceridelor din sânge.
Inimă
Frunzele de măslin pot fi folosite ca tonic pe bază de plante pentru a susține funcția cardiovasculară. Dozele mari de extract din frunze de măslin pot ajuta la reducerea nivelurilor crescute de colesterol LDL, colesterolul rău.
Diabet
Frunzele de măslin au efecte hipoglicemiante, astfel că pot reduce nivelul de zahăr din sânge. Polifenolii din frunza de măslin îndeplinesc un rol major în întârzierea producției de zahăr.

Creier
Extractul din frunze de măslin poate îmbunătăți funcționarea creierului. Oleuropeina, una dintre componentele principale din frunza de măslin, poate reduce simptomele sau dezvoltarea tulburărilor asociate înaintării în vârstă, cum ar fi demența sau boala Alzheimer, potrivit a1.ro.