x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 cele mai bune ceaiuri pentru răceală și gripă

5 cele mai bune ceaiuri pentru răceală și gripă

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2023   •   19:15
5 cele mai bune ceaiuri pentru răceală și gripă

Ceaiurile sunt recomandate mai ales în sezonul rece deoarece ne ajută să ținem departe afecțiunile provocate de temperaturile scăzute.

Iată câteva beneficii pentru sănătate ale ceaiurilor de iarnă:

1. Răceala și tusea

Iarna este perioada în care suntem predispuși să luăm gripă dar consumul a 3-4 căni de ceai zilnic reduc răcelile și tusea. 

2. Oboseală

Iarna ne simțim mai obosiți întrucât corpul beneficiază mai puțin de lumina soarelui, care ne dă energie. Însă ceaiurile alună senzația de oboseală. 

3. Poftă de mâncare

Pofta de mâncare este mai mare în timpul iernii deoarece organismul trebuie să depună mai mult efort să se încălzească, astfel âncât consumăm alimente mai grase, ceea ce duce la acumularea de kilograme în plus. Însă ceaiul verde și negru accelerează metabolismul, îmbunătățesc digestia și scad apetitul. 

4. Calmant

Durerile sunt mai mari în perioada iernii, dar ceaiul negru și verde conțin substanțe antiinflamatoare care ajută la reducerea durerilor.

Cele mai bune ceaiuri pentru iarnă

1. Masala

Se prepară din amestecul mai multor condimente care pun în mișcre circulația sângelui și ajută astfel la menținerea căldurii corpului. Are și proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice.

2. Ceai verde de Himalaya

Este bogat în antioxidanți și catechine, stimulând astfel imunitatea. Are proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii.

3. Lămâiță (lemongrass)

Lămâița (lemongrass) este o plantă care ne ajută să avem un somn sănătos și stimulează imunitatea.

Consumul regulat de lămâiță reduce balonarea, ameliorează durerea și menține o bună sănătate orală. Se poate combina cu scorțișoară. 

4. Ghimbir

Are proprietăți antiinflamatorii care ajută la ameliorarea durerilor.  Poate fi combinat cu alte plante, cum ar fi hibiscus și ceai verde, facilitând facilitează digestia și pierderea în greutate, pe lângă ameliorarea problemelor din gât.

5. Tulsi

Este una dintre cele mai sacre ierburi din India. Frunzele de Tulsi sunt încărcate cu antioxidanți. Combinat cu ghimbir și ceai verde, ceaiul combate tusea și răceala, și întărește sistemul imunitar, notează Hustle Bush, citat de dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: ceai raceala gripă iarna