x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 pași pentru o siluetă de vis. Pasul 1 – lista mea de alimente permise

5 pași pentru o siluetă de vis. Pasul 1 – lista mea de alimente permise

de Andreea Sava    |    29 Apr 2017   •   19:50
5 pași pentru o siluetă de vis. Pasul 1 – lista mea de alimente permise

Scriu zilnic despre nutriție și mișcare dar, din când în când, mi se pare util să strâng regulile de bază într-un rezumat, pentru a le fi mai ușor celor care vor să slăbească și să-și schimbe stilul de viață. Va fi o serie de 5 articole, câte unul pe zi începând de astăzi, pe care, dacă le strângeți, veți avea tot ce vă trebuie nu doar pentru a da jos kg în plus fără să vă înfometați dar și să vă mențineți apoi o siluetă frumoasă, fără celulită sau grăsime pe abdomen. Fiindcă a fi slab nu înseamnă neapărat că și arăți bine. Există multe persoane slabe dar cu burtică sau celulită pe picioare și fund.

Desigur că mișcarea este foarte importantă pentru asepectul frumos și tonifiat. Începem însă cu mâncarea și vă voi da într-unul dintre episoade și un exercițiu foarte simplu și eficient, în speranța că vă conving să încercați apoi și altele 

Și voi începe cu baza: astăzi, lista mea de alimente dar și câteva reguli de bază care trebuie aplicate.

Lista alimentelor pe care le consum eu

1. Carne

Orice fel de carne slabă. Puteţi mânca inclusiv porc, dar muşchi nu ceafă. Puiul, de preferinţă piept şi fără piele, curcan, vită, vânat etc

2. Peşte, creveţi, fructe de mare, sushi

Aici posibilităţile sunt nelimitate. În cazul tonului, sardinelor etc la conservă, în niciun caz cele în ulei.

3. Ouă

De orice fel.

4. Legume şi salată

Aici, în principiu, nu prea sunt restricţii. Mai ales în cazul celor verzi. Şi nici limite.  O listă cu cele mai indicate: salată verde şi toate variaţiunile pe temă, brocolli, asparagus, păstăi (mazăre, fasole), mazăre  proaspătă nu la conservă, spanac, varză roşie şi albă, de Bruxelles, Kalle şi orice altă variantă mai există pe planetă, ţelină, castraveţi, conopidă, morcovi, vinete (de preferat nu cu ulei sau nu de floarea soarelui. Există o mulţime de alternative: de măsline, de şofran, cânepă etc. Precizarea o fac pentru orice tip de mâncare), roşii, ceapă, usturoi, dovleac, avocado, ciuperci, zucchini, praz, ardei iuţi şi graşi

5. Cartofi, orez brun şi năut

Cartofii doar fierți sau copți în coajă și apoi răciți, orezul, orice alt fel dar nu alb. Negru, brun, roșu, basmati, cu bob lung.

Citește continuarea AICI

×