x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 5 plante ajută la eliminarea blocajelor arterelor în mod natural

5 plante ajută la eliminarea blocajelor arterelor în mod natural

de Anastasia Paul    |    24 Iul 2024   •   09:45
5 plante ajută la eliminarea blocajelor arterelor în mod natural

Există 5 plante care pot ajuta la curățarea arterelor și la prevenirea accidentului vascular cerebral.

Înfundarea arterelor, numită boală coronariană (CAD), este o afecțiune a inimii răspândită care afectează mulți oameni de pe tot globul. Se întâmplă atunci când arterele care furnizează sânge către inimă devin îngustate sau obstrucționate, de obicei din cauza acumulării plăcii din colesterol, grăsimi și alte substanțe. Printre cauze se numără dieta proastă, lipsa exercițiilor fizice, fumatul, precum și afecțiuni precum diabetul și hipertensiunea arterială.

Simptomele blocajului cardiac
Chiar dacă semnele depind în totalitate de condițiile de sănătate subiacente ale persoanei și de cauza principală a problemelor cardiace, iată câteva dintre simptomele comune ale blocajului cardiac de care ar trebui să fii conștient:

Disconfort toracic
Dificultăți de respirație,
Oboseală
Amețeli și leșin
Dacă se întâmplă să întâmpini oricare dintre aceste semne, nu le ignora, în schimb solicită imediat asistență medicală deoarece acțiunea rapidă poate salva viața atunci când vine vorba de gestionarea blocajelor cardiace.

Iată 5 plante care pot ajuta la eliminarea blocajelor inimii în mod natural:

1. Frunze de usturoi
Usturoiul nu este doar un alt ingredient de gătit, el vine cu mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv gestionarea sănătății inimii. Frunzele de usturoi sunt bogate in alicin[ care poate controla colesterolul ;i previne intarirea arterelor.

2. Frunze de ghimbir
Ghimbirul este un ingredient de bază în toate bucătăriile. Frunzele de ghimbir au beneficii antiinflamatoare care pot calma arterele inflamate și ajută la circulația sângelui. În plus, poate ține colesterolul sub control și împiedică formarea cheagurilor de sânge.

3. Frunze de păducel
Iată o plantă mai puțin obișnuită - păducelul. Este plin de antioxidanți și flavonoide care lărgesc vasele de sânge pentru un flux sanguin mai liber și întăresc mușchiul inimii. Cercetările arată că păducelul ar putea ajuta la ameliorarea simptomelor insuficienței cardiace și a sănătății cardiovasculare generale. Frunzele sau fructele de păducel pot ajuta să curățarea sângelui și la menținerea inimii în formă bună.

4. Frunze de turmeric
Sunt bogate în proprietăți antiinflamatorii. Curcumina, ingredientul activ, are și un rol în sănătatea inimii. De la reducerea inflamației și menținerea sub control a colesterolului până la prevenirea plăcii în artere, turmericul face totul.

5. Ginkgo biloba
Ginkgo Biloba este cel mai cunoscut pentru stimularea creierului, dar nici când vine vorba de inimă nu este deloc lent. Îmbunătățirea circulației sângelui, reducerea coagulării și protejarea împotriva stresului oxidativ sunt domenii în care excelează. Prin promovarea fluxului sanguin fluid nu doar către inimă, ci peste tot, poate elimina blocajele și promovează sănătatea inimii în general, potrivit thehealthsite.com.

×