x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 beneficii ale laptelui de cocos asupra sănătății

6 beneficii ale laptelui de cocos asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   18:30
6 beneficii ale laptelui de cocos asupra sănătății

Laptele de cocos reprezintă o alternativă la cel de origine animală și are beneficii uimitoare asupra sănătății.

Acesta se obține din amestecul pulpei rase a nucii de cocos cu apă. Nuca de cocos, denumită științific cocos nucifera, face parte din familia palmierului, Arecaceae. Provine din Malaezia, Polinezia și sudul Asiei.

Nuca de cocos conține grăsimi saturate și nesaturate. Produsul conservat conține circa jumătate din grăsimea naturală a fructului. Ficatul metabolizează repede acizii grași cu lanț mediu din nuca de cocos în energie.

Laptele de cocos nu conține lactoză și rar apar reacții alergice, care se pot manifesta prin dermatită de contact și sensibilizare la polenul copacului.

Totodată, zahărul de cocos este un îndulcitor natural, cu un indice glicemic mai scăzut decât zahărul, potrivit medicool.ro.

Iată beneficiile laptelui de cocos asupra sănătății:

1. Imunitate

Acidul lauric din laptele de cocos scade riscul de infecții și întărește sistemul imunitar. Combate ulcerul și infecțiile din stomac. 

2. Scăderea în greutate

Conține electroliți și grăsimi saturate care ajută la slăbit deoarece oferă senzația de sațietate și nu crește glicemia. Totodată, nu se transformă în grăsime, scrie  BBC Good Food.

3. Proprietăți medicinale

Are proprietăți antimicrobiene, antiinflamatoare și antifungice. Poate distruge microorganismele care pot provoca diverse afecțiuni. Protejează împotriva infecțiilor și virusurilor.

4. Ulcer gastric

Compușii săi antiinflamatori protejează mucoasa stomacului. 

5. Rezistența la efort

Electroliții din laptele de cocos ajută la hidratarea de după un efort fizic îndelungat. 

6. Sănătatea oaselor

Ajută la tratarea disfuncțiilor musculare și a deficiențelor care împiedică susținerea efortului fizic. Menține efectele benefice induse de temperatura ridicată în timpul performanței exercițiului și a funcției musculare. Determină o creștere a metabolismului în mușchiul scheletic.

×
Subiecte în articol: lapte cocos sanatate