x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 ceaiuri calmante, pe care să le consumi înainte de culcare

6 ceaiuri calmante, pe care să le consumi înainte de culcare

de Redacția Jurnalul    |    21 Sep 2023   •   00:20
6 ceaiuri calmante, pe care să le consumi înainte de culcare

Unele ceaiuri au efect calmant, astfel că sunt potrivite pentru a fi consumate înainte de culcare.

Consumul anumitor ceaiuri, cum ar fi mușețelul și rădăcina de valeriană, te poate ajuta să te relaxezi înainte de somn. Există puține lucruri la fel de liniștitoare ca o ceașcă de ceai fierbinte, mai ales înainte de culcare. Unele tipuri te pot ajuta să te relaxezi, să încetinești și să te relaxezi după o zi lungă.

Mai multe plante medicinale sunt folosite de sute de ani ca remedii naturale pentru somn întruâct combat stresul și anxietatea și induc o stare de calm, liniște și relaxare. 

Iată 6 ceaiuri de băut înainte de culcare:

Mușețel

Florile de mușețel sunt de culoare galbenă și au un gust dulce și o aromă delicată cu mai multe beneficii asupra sănătății. Pe lângă proprietățile sale digestive și antiseptice, are și efect sedativ. O analiză asupra a 12 studii arată că mușețelul îmbunătățește calitatea somnului. 

Levănțică

Florile de levănțică au culoarea mov și un miros extraordinar. Însă au și efecte benefice asupra sistemului nervos, inducând o senzație de liniște și relaxare. 

Valeriană

Valeriana este cunoscută pentru calitățile sale sedative. Rădăcina acestei plante crește nivelul unui neurotransmițător numit acid gama-aminobutiric (GABA), care reduce anxietatea.

Floarea pasiunii (Passiflora)

Extractul de passiflora este disponibil în tincturi și capsule și este utilizat ca supliment pe bază de plante. Însă din frunzele sale se poate prepara și ceai, cu efect sedativ și anti anxietate. 

Magnolie

Făcut din scoarță uscată, muguri și tulpini de magnolie, ceaiul de magnolie este un ajutor natural pentru somn. Planta conține honokiol și magnololol, doi compuși care au efecte sedative. 

Ceai verde 

Ceaiul verde este cunoscut pentru conținutul său mai redus de teină decât ceaiul negru însă unele studii arată că îmbunătățește calitatea somnului, potrivit Healthline, citat de dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: ceai calmant culcare somn